Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten
Vul hier uw email adres in. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord.

Leesmij-bestand bij Microsoft Internet Explorer 5.1 voor Macintosh

Gepost op 31-08-2007 - Internet Explorer - 0 reacties


De informatie in dit artikel is van toepassing op:

 • Microsoft Internet Explorer 5.1 voor Macintosh

Dit artikel is eerder gepubliceerd onder NL310503

Samenvatting


Dit document bevat nieuwe of andere informatie voor Microsoft Internet Explorer 5.1 voor Macintosh. Het document is bijgewerkt tot 20 oktober 2001. Actuele informatie en bronnen na die datum vindt u op de volgende website voor Microsoft Internet Explorer voor Macintosh:Voor meer technische informatie over Internet Explorer 5.1 kunt u de on line bronnen voor ondersteuning van Microsoft raadplegen en tevens zoeken naar technische informatie bij Product Support Services. Aan het eind van dit document vindt u meer informatie hierover. Voor het raadplegen van on line ondersteuningsservices kunt u naar de volgende Microsoft-website gaan:

INHOUD

1. Nieuw in Internet Explorer 5.1


1.1 Nieuw uiterlijk en nieuwe werkwijze

1.2 Auction Manager

1.3 Internet Scrapbook

1.4 Search Assistant

1.5 Verwante koppelingen weergeven

1.6 Tasman-rendering-engine

1.7 Overige voorzieningen in Microsoft Internet Explorer 5.1

2. Opmerkingen bij de installatie


2.1 Minimale systeemvereisten voor Microsoft Internet Explorer 5.1

2.2 Opties voor web-proxy instellen

2.3 Importeren van webfavorieten

3. Probleemoplossing


3.1 Invoegtoepassingen gebruiken

3.2 Tekst op webpagina's weergeven

3.3 Webpagina's met ActiveX-besturingselementen weergeven

3.4 Webpagina's met VBScript weergeven

3.5 Off line surfen op websites

3.6 Conflicten met betrekking tot datum, tijd en regionale instellingen oplossen

3.7 Surfen op beveiligde websites via een proxy-server

3.8 Netwerkinstellingen wijzigen

3.9 Weergaveproblemen corrigeren

4. Extra ondersteuningsopties


4.1 Help gebruiken

4.2 De Internet Explorer voor Mac-website bezoeken

4.3 Aanmelden bij de Microsoft Internet Explorer For Mac-nieuwsgroep

Meer informatie

1. Nieuw in deze release

1.1 Nieuw uiterlijk en nieuwe werkwijze


U kunt kiezen uit negen kleurenschema's voor Internet Explorer, met inbegrip van een kleur die past bij uw Macintosh, zoals Grafiet. Ook kunt u de manier aanpassen waarop werkbalken worden weergegeven door werkbalken samen te vouwen om zodoende de weergave van webpagina's te optimaliseren, door knoppen toe te voegen aan en te verwijderen uit de Knoppenbalk, of door een vooraf gedefinieerde reeks knoppen te selecteren voor de Knoppenbalk.

1.2 Auction Manager


Met Auction Manager kunt u de status controleren van een of meer on line veilingen. Auction Manager kan meerdere veilingen bijhouden en u op de hoogte brengen als uw bod niet meer het hoogste bod is, als het bieden bijna afgelopen is of als een veiling is gesloten. U kunt kiezen of u de status van een veiling automatisch of handmatig wilt bijwerken en u kunt tevens opgeven hoe u op de hoogte wilt worden gebracht van wijzigingen.

1.3 Internet Scrapbook


Verzamel webpagina's, zoals nieuwsartikelen en aanbiedingen voor e-commerce, zodat u deze later kunt bekijken. Het Internet Scrapbook biedt een momentopname, zodat u steeds een exemplaar van een specifieke pagina hebt, met name wanneer die webpagina later wordt gewijzigd.

1.4 Search Assistant


U kunt nu gemakkelijker informatie vinden op het Internet. U kunt de categorie opgeven van de informatie die u zoekt en de Search Assistant de beste zoeksites laten selecteren en gebruiken voor dat type informatie.

1.5 Verwante koppelingen weergeven


U kunt zoeken naar gelijksoortige webpagina's. Zonder een aparte zoekactie uit te voeren, kunt u zoeken naar webpagina's die samenhangen met de pagina die u momenteel weergeeft.

1.6 Tasman-rendering-engine


Hiermee worden webpagina's sneller en beter weergegeven. De nieuwe Tasman-rendering-engine van Internet Explorer ondersteunt de nieuwste web- en Internet-standaards. Het gaat hier om HTML 4.0, CSS 1.0 en 2.0, XML 1.0 (met inbegrip van XSL), DOM 1.0 HTML en afbeeldingen in PNG-indeling.


Tevens kan de Tasman-rendering-engine omgaan met:

 • Dynamische HTML, waaronder het Document Object Model, trapsgewijze opmaakmodellen (CSS 1), plaatsing, dynamische stijlen, gegevensbinding en dynamische inhoud (CSS 2).
 • Verbeterd scriptgebruik, met snelle, uitgebreide en taalspecifieke scriptafhandeling voor pagina's waarin gebruik wordt gemaakt van ECMA-262-script (de recentelijk goedgekeurde JavaScript-standaard die is gebaseerd op JavaScript 1.1).
 • Dynamisch insluiten van lettertypen, waardoor het afdrukken en de levering via het web worden verbeterd.
 • HTTP 1.1, waarmee de snelheid van het downloaden van webpagina's wordt verbeterd.

1.7 Overige voorzieningen in Microsoft Internet Explorer 5.1

 • Specifieke Mac OS X-toepassing zodat gebruik kan worden gemaakt van geavanceerde functies van Mac OS X, zoals beschermd geheugen, preemptive multitasking, Aqua-gebruikersinterface, Java 2, QuickTime en geavanceerd virtueel geheugen.
 • Verbeterd AutoComplete voor adressen: u kunt nu sneller een adres selecteren van een eerder bekeken webpagina. Of u kunt automatisch zoeken naar websites door een vraagteken (?) of het woord 'go' te typen, gevolgd door het woord waarnaar u wilt zoeken.
 • Mappen op de favorietenbalk: voeg mappen toe aan de favorietenbalk, zodat u snel kunt kiezen uit een groep favoriete pagina's die als een menu wordt weergegeven.
 • Werkbalkstijlen: u kunt de knoppenbalk aanpassen door te kiezen voor weergave van alleen pictogrammen, alleen tekst of zowel tekst als pictogrammen.
 • Tekst en afbeeldingen slepen en neerzetten: u kunt tekst en afbeeldingen uit een webpagina naar het bureaublad of naar een ander document slepen.
 • Sneltoetsen voor het navigeren door mappen: u kunt door mappen en koppelingen in Favorieten en andere deelvensters en vensters navigeren door de CONTROL- en pijltoetsen te gebruiken. Vervolgens kunt u de koppeling volgen met behulp van de RETURN-toets.
 • Verbeterde Java-ondersteuning: Internet Explorer 5.1 biedt ondersteuning voor Java-applets via de Java 2 Virtual Machine in Mac OS X v10.1 en hoger.
 • Nieuwe Unicode-ondersteuning: internationale tekens kunnen nu correct worden weergegeven. Internet Explorer 5.1 beschikt over Unicode-ondersteuning via de Text Encoding Converter (TEC) van Apple.
 • Lettertypen met eurosymbool: het valutasymbool van de euro kan nu worden weergegeven. Alle lettertypen die door Internet Explorer worden geïnstalleerd, bevatten het valutasymbool voor de euro.


------------------------------------------------------------------------

2. Opmerkingen bij de installatie

2.1 Minimale systeemvereisten voor Microsoft Internet Explorer 5.1


Voor Microsoft Internet Explorer 5.1 gelden de volgende systeemvereisten:
 • Macintosh met PowerPC G3- of G4-processor
 • Mac OS X v10.1 of hoger
 • 128 MB RAM
 • 19 MB beschikbare vaste-schijfruimte voor Internet Explorer
 • QuickTime versie 5.0.2 of hoger


Items of services die verder vereist zijn:
 • modem van 9600 baud; 28,8 kbps of hoger aanbevolen
 • Toegang tot het Internet via een Internet-provider of het netwerk waarop uw computer is aangesloten

2.2 Opties voor web-proxy instellen


Instellingen voor web-proxy voor Internet Explorer 5.1 moeten worden ingesteld in het onderdeel Mac OS X Systemvoorkeuren in het netwerkpaneel. Deze instellingen hebben een hogere prioriteit dan de instellingen in het paneel Proxy Settings Preference van Internet Explorer. In de Internet Explorer Preferences kunnen extra proxy-instellingen worden opgegeven. Raadpleeg de Mac OS X Help of de Internet Explorer Help voor meer informatie over webproxy's.

2.3 Importeren van webfavorieten


Voor het importeren van favorieten uit Internet Explorer 5.0 gaat u als volgt te werk:
 1. Open het menu Window en klik op Favorites.
 2. Open het menu File en klik op Import Favorites.
 3. Klik op het Favorites.html-bestand dat u wilt importeren, en klik op Open.
Het favorietenbestand van Internet Explorer 5.0 wordt bewaard in de volgende map in de Classic System Folder:

System Folder/Preferences/Explorer/Favorites.html------------------------------------------------------------------------

3. Probleemoplossing

3.1 Invoegtoepassingen gebruiken


Invoegtoepassingen moeten op twee plaatsen zijn ingeschakeld in de browser om te kunnen worden herkend door Internet Explorer 5.1:
 • /Library/Internet Plug-ins/
 • /Users/*Your Home Directory/Library/Internet Plug-ins/
De invoegtoepassingen moeten compatibel zijn met Mac OS X (Carbon). Eerdere browser-invoegtoepassingen zijn niet compatibel met Internet Explorer 5.1.

3.2 Tekst op webpagina's weergeven


Internet Explorer 5.1 geeft webpagina's voor de meeste websites automatisch weer met de standaardinstelling voor de resolutie (96 dpi). Als u een website bezoekt die is ontworpen voor eerdere Macintosh-browsers, is het mogelijk dat de tekst op de website te groot wordt weergegeven. Als u de instelling voor tekstgrootte wilt aanpassen voor deze websites, kunt u de zoom-instelling voor tekst aanpassen of de standaardgrootte van het lettertype voor tekst wijzigen.


U kunt als volgt de zoom-instelling voor tekst aanpassen:
 • Selecteer in het menu View de opdracht Text Zoom en kies het gewenste percentage of de gewenste grootte.
 • Het aanbevolen percentage is 75% voor webpagina's die zijn ontworpen voor eerdere Macintosh-browsers.
Opmerking: de instelling Text Zoom keert automatisch terug naar de standaardinstelling van 100% voor elk nieuw Explorer-venster dat u opent, en telkens wanneer u Internet Explorer afsluit.


U kunt als volgt de standaardgrootte van het lettertype voor tekst wijzigen:
 1. Klik op Preferences in het menu Explorer.
 2. Klik onder Web Browser op Language/Fonts.
 3. Open het menu Size en klik op een nieuwe grootte.
Opmerking: De aanbevolen lettertypegrootte is 12 om redenen van compatibiliteit met eerdere Macintosh-webbrowsers.

3.3 Webpagina's met ActiveX-besturingselementen weergeven


Sommige webpagina's kunnen ActiveX-besturingselementen bevatten die speciaal zijn ontworpen voor Windows-computers, en die derhalve niet worden ondersteund door de Macintosh. Internet Explorer 5.1 biedt geen ondersteuning voor ActiveX-besturingselementen.

3.4 Webpagina's met VBScript weergeven


Internet Explorer 5.1 biedt geen ondersteuning voor VBScript.

3.5 Off line surfen op websites


Als u een grote website downloadt voor off line surfen, is hiervoor een grote hoeveelheid geheugen vereist, evenals een grote hoeveelheid vaste-schijfruimte (nadat de website is gedownload). Daarom downloadt Internet Explorer 5.1 geen eventueel op de website aanwezige Java-applets. Het verdient daarom aanbeveling grote websites met Java-applets on line te bekijken.

3.6 Conflicten met betrekking tot datum, tijd en regionale instellingen oplossen


Op sommige websites worden de datum, de tijd en de regionale instellingen van uw Macintosh gebruikt om tijds- en regionale informatie weer te geven. Als deze instellingen niet correct zijn op uw Macintosh, functioneren deze websites mogelijk niet goed.


Gebruik Mac OS X Systemvoorkeuren(in het Apple-menu) om de juiste datum, tijd en tijdszone in te stellen voor uw computer. Zie de Mac OS Help voor meer informatie over het wijzigen van deze instellingen.

3.7 Surfen op veilige websites via een proxy-server


Als u verbinding maakt met het Internet via een proxy-server, is het mogelijk dat u problemen ondervindt bij het openen van beveiligde websites. Afhankelijk van uw proxy-server, is het mogelijk dat u deze websites wel kunt openen via de Tunnel-methode.


U gebruikt de Tunnel-methode als volgt:
 1. Klik op Preferences in het menu Explorer.
 2. Klik onder Network op Proxies.
 3. Klik op de knop Settings naast het vak Secure Proxy.
 4. Als deze knop niet beschikbaar is, voert u een van de volgende handelingen uit:
  • Klik op de knop Settings naast het vak Web Proxy.
  • Schakel het selectievakje Secure Proxy in en klik vervolgens op Settings.
 5. Open het menu Method en klik op Tunnel.
 6. Klik op OK.

3.8 Netwerkinstellingen wijzigen


Als u de netwerkinstellingen wijzigt zonder eerst Internet Explorer af te sluiten, is het mogelijk dat u problemen ondervindt met het gebruik van Internet Explorer. Het verdient aanbeveling eerst Internet Explorer af te sluiten voordat u netwerkinstellingen wijzigt, of Internet Explorer opnieuw te starten nadat u netwerkinstellingen hebt gewijzigd.

3.9 Weergaveproblemen corrigeren


Als een webpagina niet juist opgemaakt lijkt te zijn, wijzigt u het formaat van het Explorer-venster of kiest u Refresh in het menu View.


In sommige gevallen wordt het probleem hiermee niet opgelost. De oorzaak hiervan is dat Internet Explorer 5.1, als nieuwere webbrowser, fouten kan ontdekken in de HTML-broncode van een webpagina. Als dat het geval is, dient de auteur van de webpagina de inhoud van de pagina bij te werken zodat deze juist kan worden weergegeven in nieuwere webbrowsers.

------------------------------------------------------------------------

4. Extra ondersteuningsopties

4.1 Help gebruiken


Leer surfen op het web met Internet Explorer door Internet Explorer Help te gebruiken. Deze is te vinden in het menu Help van Internet Explorer.

4.2 De Internet Explorer voor Mac-website bezoeken


U kunt de laatste tips, updates en nieuws vinden op de website Internet Explorer For Mac:http://www.microsoft.com/mac/ie/

4.3 Aanmelden bij de Microsoft Internet Explorer For Mac-nieuwsgroep


Wissel nieuws uit met andere Internet Explorer-gebruikers door lid te worden van de nieuwsgroep, die te vinden is op de Microsoft-nieuwsserver (microsoft.public.inetexplorer.mac).


Macintosh, Mac OS X en QuickTime zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Computer, Inc. Java is een gedeponeerd handelsmerk van Sun Microsystems, Inc.


Raadpleeg de volgende MacTopia-website voor de laatste informatie over Internet Explorer:

PrintPrint RSS reactiesRSS reacties BookmarkBookmark

Gekoppelde tags

ActiveX, Afbeelding, Afdrukken, Age of Empires, Download, Eurosymbool, Internet Explorer, Internet Explorer 5, Java, Mac, QuickTime, Update, XML

Reacties
Nog geen reacties geplaatst.

Winkelmandje

Het winkelmandje is leeg

Inloggen
Als u hierboven op de knop 'bestellen' klikt krijgt u een overzicht van de door uw gewenste producten. Indien het overzicht compleet en correct is kunt via de wizard de verdere gegevens invullen en uw bestelling afronden. In het bestelproces kunt u altijd op 'vorige' drukken om terug te gaan in het proces. Bij Perrit staan vertrouwen, privacy en veiligheid op de eerste plaats, wij zullen uw gegevens dan ook met uiterste zorgvuldigheid behandelen en nooit doorgeven aan derden.

Perrit.nl Sherwood Rangers 29 Hengelo

Perrit.nl telefoon: +31 74 750 12 20

Kenniscentrum - Leesmij-bestand bij Microsoft Internet Explorer 5.1 voor Macintosh
Perrit Kenniscentrum - Leesmij-bestand bij Microsoft Internet Explorer 5.1 voor Macintosh