Perrit | hosted online software | Overzicht Web Parts

Overzicht Web Parts

Vul hier uw email adres in. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord.

Home > Support > Support & Instellingen > Hosted SharePoint > Overzicht Web Parts
Overzicht Web Parts

Web Part Pagina's en Web Parts
Web Part Zones
Web Part Galleries

Web Part Pagina's en Web Parts

Een Web Part Pagina is een pagina binnen uw sharepoint omgeving waaraan u webparts zoals lijsten, grafieken of fotogalerijen kunt toevoegen.

Om een Web Part Pagina te maken, klik op Maken (Create) in de in de top navigatie. In de Pagina Maken sectie, kiest u voor Pagina met webonderdelen (Web Part Page). Kies de naam van de pagins, kies een layout en kies een locatie waar de Web Part Page opgeslagen moet worden.

De volgende afbeelding toont de Web Part eigenschappen van een Sharepoint startpagina gebasseerd op een Team Site template:

Afbeelding van Perrit | hosted online software
De Web Part Pagina is er in een 'gedeelde' en in 'persoonlijke' weergave. Wanneer de de pagina is ingesteld op 'gedeelde' weergaven, dan zien alle gebruikers dezelfde layout en elke wijziging die wordt doorgevoerd. Voor de 'persoonlijke' weergave geld uiteraard het tegenover gestelde.

Om de weergave modus aan te passen, klik op 'gedeelde pagina wijzigen' en daarna op 'persoonlijke weergave'. Of klik op 'mijn pagina wijzigne' en daarna op 'gedeelde weergave'.

De meeste Web Parts zijn ontworpen om een specifiek soort informatie weer te geven zoals, teksten, html of afbeeldingen. In de basis pagina op basis van de Team Site Template zitten de standaard Web Parts voor de weergave van lijsten, afbeeldingen, teksten en andere content. Door het toevoegen van Web Parts aan de pagina, het configureren en het onderling linken, kun je een dynamische portals (omgeving) creƫren voor werknemers, leveranciers en andere gebruikers.

Web Part zones
Web Part zones zijn onderdelen van de Web Part Pagina, die zorgen van het overzicht van de Web Parts. Web Part zones hebben namen als, 'Header', 'Footer' of 'Right Column'. De omlijningen en de namen van de Web Part zones verschijnen alleen wanneer je de pagina aan het editen/ ontwerpen bent. Wanneer leden van de betreffende site online zijn zien zij deze omlijningen en namen niet.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

Web Part Galleries
Een Web Part Gallerie is een centrale opslag van Web Parts om specifieke Web Parts te bewaren tijdens het ontwerpen. De  Website Web Part Gallerie is meestal het centrale gallerie van de werkgroep. Standaard is de naam van de gallerie collection de naam van de omgeving. Bijvoorbeeld, als de naam van top-level Team Site is, dan heeft de Web Part Gallerie "Team Site Web Part Gallerie".

Perrit.nl telefoon: +31 74 750 12 20

Overzicht Web Parts
Perrit Overzicht Web Parts