Perrit | hosted online software | Web Parts koppelen

Web Parts koppelen

Vul hier uw email adres in. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord.

Home > Support > Support & Instellingen > Hosted SharePoint > Web Parts koppelen
Web Parts aan  elkaar koppelen

Met behulp van eenvoudige menu's en dialoogvensters kunt u webonderdelen met elkaar verbinden door gegevens van het ene webonderdeel naar het andere door te geven en hun gedrag te synchroniseren. Als u bijvoorbeeld een webonderdeel Lijstweergave voor contactpersonen hebt die een kolom bevat met een hyperlink naar een foto van de contactpersoon en een webonderdeel Afbeelding op een pagina met webonderdelen, kunt u deze twee webonderdelen met elkaar verbinden. Telkens wanneer u een rij selecteert in het webonderdeel Lijstweergave voor contactpersonen, wordt de foto weergegeven in het webonderdeel Afbeelding.

1. Klik op de titelbalk van de pagina met webonderdelen op 'Gedeelde pagina wijzigen/Mijn pagina wijzigen' en klik vervolgens op 'Deze pagina ontwerpen'.

2. Bepaal welke twee webonderdelen u met elkaar wilt verbinden. U kunt de verbinding maken of wijzigen vanuit elk van beide webpagina's. Klik in 1 van beide webonderdelen op het menu Webonderdeel en verplaats vervolgens de aanwijzer naar Verbindingen.

Let op! Deze menuopdracht is mogelijk niet actief of zichtbaar op uw pagina met webonderdelen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals: het webonderdeel of de zone biedt geen ondersteuning voor verbindingen, u gebruikt niet de juiste browser of het maken van verbindingen is uitgeschakeld op uw site.

3. Ga naar het submenu Verbindingstype en selecteer het type verbinding dat u wilt maken of wijzigen, zoals Rij beschikbaar stellen voor of Sortering/filter ophalen van.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

Let op! Het submenu Verbindingstype kan om verschillende redenen variƫren van pagina met webonderdelen tot pagina met webonderdelen. Dit is afhankelijk van factoren zoals de eigenschapsinstellingen voor de pagina met webonderdelen, het webonderdeel of de zone van het webonderdeel, het type of de compatibiliteit van webonderdelen op de pagina en of de webonderdelen al dan niet compatibele verbindingstypen hebben.

4. Selecteer vanuit het beschikbare submenu Webonderdelen het webonderdeel waarmee u een verbinding wilt maken of waarvoor u de verbinding wilt wijzigen.

Afbeelding van Perrit | hosted online software
Let op! Alleen webonderdelen die met elkaar kunnen worden verbonden, worden weergegeven in het beschikbare submenu Webonderdelen. Met sommige webonderdelen op de pagina Webonderdeel kunnen mogelijk geen verbindingen worden gemaakt, andere webonderdelen ondersteunen mogelijk geen verbindingen met het huidige webonderdeel of er kunnen op dat moment bepaalde verbindingslimieten zijn overschreden.

5. Voor sommige verbindingen met webonderdelen moet u mogelijk extra informatie selecteren in de dialoogvensters Verbinding kiezen en Verbinding maken/bewerken. Volg de instructies in de dialoogvensters en klik op Help voor meer informatie, als deze beschikbaar is.

Perrit.nl telefoon: +31 74 750 12 20

Web Parts koppelen
Perrit Web Parts koppelen