Perrit | hosted online software | Wijzigen weergave

Wijzigen weergave

Vul hier uw email adres in. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord.

Home > Support > Support & Instellingen > Hosted SharePoint > Wijzigen weergave
Wijzigen van de Web Part weergave

Op de voorgaande pagina's hebben we beschreven hoe u verschillende soorten informatie kan toevoegen aan uw webpagina binenn Sharepoint. Om uw pagina aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk te maken, vindt u hier een aantal technieken om dit te proberen. Middels deze technieken kunt u de weergave en de layout van een Web Part (Web onderdeel) aanpassen.

Let op.
Om de Web Parts aan aan te kunnen passen 'Klik op 'gedeelde pagina wijzigen' en kies voor 'Gedeelde webonderdelen wijzigen' en kies de 'Web Part' die u wilt aanpassen.

Titel van een Web Part aanpassen
1. Nadat u de basis stappen heeft uitgevoerd zoals hier boven beschreven ziet u een rode stippellijn verschijnen om de betreffende Web Part.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

2. Klik aan de rechterkant van uw scherm op het 'plus teken' dat voor 'vormgeving' staat. Het veld klapt zich uit.

3. In het bovenste veld genaamd 'titel' kunt u de titel van uw Web Part hernoemen.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

4. Na het aanpassen van de Titel klikt u op 'OK' om de wijzigen te bevestigen. De titel is nu aangepast.

Hoogte en breedte van een Web Part aanpassen
1. Nadat u de basis stappen heeft uitgevoerd zoals hier boven beschreven ziet u een rode stippellijn verschijnen om de betreffende Web Part.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

2. Klik aan de rechterkant van uw scherm op het 'plus teken' dat voor 'vormgeving' staat. Het veld klapt zich uit.

3. In het veld genaamd 'hoogte' en 'breedte' kunt u door het woordje 'Ja' aan te vinken de hoogte en breedte aanpassen. Dit kunt u in verschillende maateenheden invoeren (pixels, centimeter, inches enz.).

Afbeelding van Perrit | hosted online software

4. Na het aanpassen van de hoogte en breedt klikt u op 'OK' om de wijzigen te bevestigen. De wijzigingen zijn nu doorgevoerd.

Verwijderen van randen om een Web Part
1. Nadat u de basis stappen heeft uitgevoerd zoals hier boven beschreven ziet u een rode stippellijn verschijnen om de betreffende Web Part.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

2. Klik aan de rechterkant van uw scherm op het 'plus teken' dat voor 'vormgeving' staat. Het veld klapt zich uit.

3. In het veld genaamd 'Stijl van frame' kunt u middels het pulldown menu kiezen voor een weegave. Kies de door u gewenste weergave.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

4. Na het aanpassen van de hoogte en breedt klikt u op 'OK' om de wijzigen te bevestigen. De wijzigingen zijn nu doorgevoerd.

Geavanceerde Web Parts opties
1. Nadat u de basis stappen heeft uitgevoerd zoals hier boven beschreven ziet u een rode stippellijn verschijnen om de betreffende Web Part.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

2. Klik aan de rechterkant van uw scherm op het 'plus teken' dat voor 'geavanceerd' staat. Het veld klapt zich uit.

3. In het velden genaamd 'Minimaliseren toestaan', 'Sluiten toestaan' en ' Wijzigen van zone toestaan' kunt u middels het het plaatsen of verwijderen van een vinkje die optie 'uit' of 'aan' te zetten voor andere gebruikers.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

4. Na het aanpassen van de geavanceerde optie klikt u op 'OK' om de wijzigen te bevestigen. De wijzigingen zijn nu doorgevoerd.

Verplaatsen van een Web Part
1. Nadat u de basis stappen heeft uitgevoerd zoals hier boven beschreven ziet u een rode stippellijn verschijnen om de betreffende Web Part.

Afbeelding van Perrit | hosted online software

2. Ga met u muis op de titelbalk van de te verplaatsen Web Part. Uw muis icoon zal wijzigen.

3. Druk uw linker muis knop in en houdt deze vast. Sleep u de betreffende Web Part naar de door u gewenste zone.

4. Dit kunt onbeperkt doen, u hoeft uw wijzigingen niet te bevestignen.

Perrit.nl telefoon: +31 74 750 12 20

Wijzigen weergave
Perrit Wijzigen weergave