Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten
Vul hier uw email adres in. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord.

Nieuwe functies in Microsoft Windows SharePoint Services 3.0

Gepost op 19-08-2006 - KB: Sharepoint - 0 reacties

Microsoft Windows SharePoint Services 3.0 biedt de functionaliteit die teams nodig hebben om productief te kunnen samenwerken, doordat u snel toegang hebt tot de personen, documenten en gegevens die nodig zijn om goed onderbouwde beslissingen te nemen en de werkzaamheden uit te voeren.

Groepen kunnen efficiënt samenwerken en snel sites en werkruimten inrichten. De schaal van SharePoint-sites kan worden aangepast voor organisaties van elke omvang: van klein team tot multinational.

In dit artikel


Efficiënt samenwerken

In Windows SharePoint Services zijn belangrijke verbeteringen aangebracht om het werken met documenten en taken en het delen van informatie met anderen te vergemakkelijken.

E-mail verzenden naar een SharePoint-site  U kunt met e-mail inhoud aan uw site toevoegen, zoals discussie-items, agendagebeurtenissen en documenten. Net zoals u e-mail naar uw team verzendt om te discussiëren over taken en projecten, kunt u nu e-mail verzenden naar lijsten en bibliotheken op een SharePoint-site waarvoor het ontvangen van e-mail is ingeschakeld. Als uw beheerder binnenkomende e-mail heeft ingeschakeld op uw site, kunt u standaard inhoud toevoegen aan de volgende lijsten en bibliotheken: discussieborden, aankondigingen, agenda's, documentbibliotheken, afbeeldingsbibliotheken, formulierenbibliotheken en lijsten met blogberichten. Ook kunt u e-mail archiveren die is verzonden naar een SharePoint-groep(SharePoint-groep: een groep gebruikers die op een SharePoint-site kan worden gemaakt om de machtigingen voor de site te beheren en een e-maildistributielijst te maken voor gebruikers van de site. Een groep kan worden gebruikt voor verschillende sites in een bepaalde siteverzameling.), zodat uw teamleden gemakkelijk een discussie op een SharePoint-site kunnen volgen en hun berichten niet meer hoeven op te zoeken in hun postvakken.


U verzendt documenten, discussies en andere inhoud via e-mail.

De inhoud wordt toegevoegd aan lijsten en bibliotheken.


Mobiel toegang verkrijgen tot een SharePoint-lijst  U kunt lijsten raadplegen op een mobiel apparaat, zodat u voortdurend op de hoogte blijft van teamprojecten en taken, ook als u onderweg bent. Lijsten kunnen worden weergegeven op telefoons (of andere telecommunicatieapparatuur die voldoet aan internationale normen) in een vereenvoudigd tekstformaat en met een koppeling waarmee u naar de volgende pagina met items kunt gaan in een weergave. Ook kunt u waarschuwingen ontvangen als lijsten worden bijgewerkt.

Ideeën uitwisselen met blogs  De collega's van uw organisatie kunnen ideeën en gegevens uitwisselen over producten, technologieën en processen door die informatie te publiceren als blogbericht. Blogs bestaan uit inhoud die in het algemeen regelmatig wordt gemaakt en aangevuld door een auteur.

Een weblog, of kortweg blog, bestaat uit vele, korte berichten. De berichten worden op volgorde weergegeven, beginnend vanaf het meeste recente bericht. Met een paar klikken kunt u een blog maken, een blog verzenden, uzelf abonneren op updates voor een blog en een blog aanpassen aan uw eigen voorkeuren. Auteurs kunnen interactief met hun lezers communiceren via opmerkingen.

U kunt de blog bijvoorbeeld gebruiken:

  • Als logboek waarmee u als leidinggevende ideeën en visies deelt
  • Als community om klantrelaties op te bouwen
  • Als informele site waar teams hun nieuwtjes en tips kunnen uitwisselen

Gemakkelijk brainstormen met wikisites  Met een wikisite kunt u brainstormen over ideeën, samenwerken aan teamontwerpen, een kennisencyclopedie samenstellen of zomaar dagelijkse informatie verzamelen in een indeling die gemakkelijk is te maken. Via hun browser kunnen uw teamleden pagina's maken die aan elkaar gekoppeld zijn en hieraan aantekeningen toevoegen. Ze hebben hiervoor geen tekstverwerker of speciale technische kennis nodig. Als er inhoud wordt toegevoegd of gewijzigd, worden deze wijzigingen op de wikisites bijgehouden. Uw team kan een wiki ook gebruiken om een ontwerp te maken, dat u dan later uitwerkt in een tekstverwerker.

Effectief onderzoek doen met behulp van verbeterde enquêtes  De enquêtes zijn flexibeler, met meer mogelijkheden om de lay-out te bepalen. Ook is er een functie om een gedeeltelijk ingevulde enquête op te slaan, wanneer deelnemers niet alle vragen tegelijk wilt beantwoorden of in hun werk worden gestoord.

U kunt vragen instellen die verschijnen op basis van eerdere antwoorden in de enquête. Als u bijvoorbeeld feedback wilt van deelnemers aan een congres van hun beroepsgroep, kunt u eerst vragen aan welke sessies ze hebben deelgenomen en vervolgens alleen vragen weergeven die betrekking hebben op die sessies. U kunt pagina-einden invoegen om de enquête beter in te delen of meer vragen toevoegen. Er zijn geen ingebouwde beperkingen voor het aantal mogelijke vragen. Er kunnen wel beperkingen zijn die verband houden met uw database- en bandbreedtebronnen.

Taken visueel bijhouden met een Gantt-diagram  U kunt een lijst Projecttaken maken die standaard een Gantt-diagram bevat, of een Gantt-diagram toevoegen aan andere lijsttypen. Een Gantt-diagram is een type visueel overzicht van projecttaken waarmee u de datums en de voortgang van teamtaken kunt volgen.

Updates over lijsten en bibliotheken ontvangen met RSS-kanalen  Met behulp van RSS-kanalen kunt u projecten en gegevens bijhouden. U hoeft niet meer door een groot aantal team sites te bladeren, maar u kunt periodieke updates ontvangen over de lijsten en bibliotheken waarin u bent geïnteresseerd. Via RSS-kanalen kunt u updates krijgen vanuit een grote hoeveelheid bronnen, zoals nieuwssites en blogs, in een geconsolideerde locatie, zoals een RSS-leesprogramma of een kanaalaggregator.

Documenten en lijsten offline beheren  Wanneer u werkt met programma's die compatibel zijn met Windows SharePoint Services 3.0, kunt u uw belangrijke werk overal met u meenemen. Vanuit bepaalde programma's, zoals Microsoft Office Word 2007 kunt u bestanden uitchecken en daarmee offline verder werken. Met sommige databaseprogramma's die compatibel zijn met Windows SharePoint Services 3.0, zoals Microsoft Office Access 2007, kunt u lijstgegevens bijwerken, beheren en analyseren.

Als u gebruikmaakt van bepaalde met Windows SharePoint Services 3.0 compatibele e-mailprogramma's, zoals Microsoft Office Outlook 2007, kunt u offline werken met bestanden in een bibliotheek en items bewerken in de volgende typen lijsten: agenda's, contactpersonen, taken en discussies. Als u vervolgens opnieuw online gaat, kunt u uw bestanden op de server bijwerken. Lijstitems worden automatisch bijgewerkt.

Terug naar boven

Snel aan de slag

Sites zijn handiger in het gebruik door een verbeterde gebruikersinterface waarin u gemakkelijk kunt navigeren en die eenvoudiger kan worden aangepast. Dankzij speciale voorzieningen, zoals verbeterde navigatie en beter toegankelijke sites, kunt u efficiënter werken met de inhoud op uw site.

Sites snel aanpassen  Met thema's geeft u uw sites snel een professioneel aanzien. U kunt Snel starten en andere navigatiemiddelen direct vanuit de browser aanpassen en reorganiseren.

Bestanden weergeven in een map of een structuurweergave  U kunt met uw bestanden, en zelfs met lijsten, werken in een mapstructuur die lijkt op Microsoft Windows Verkenner.

Gemakkelijk navigeren binnen sites  Met de verbeterde navigatiemogelijkheden weet u beter waar u zich bevindt op een website, ten opzichte van andere sites of binnen de site zelf. U kunt nu gemakkelijker naar een andere plaats binnen een site, naar de bovenliggende sites of naar andere sites navigeren. Door navigatietekst, ook wel breadcrumbs genoemd, kunt u eenvoudiger de weg vinden en snel bepalen wat de positie is van de huidige pagina of subsite binnen de sitestructuur.

Werk bijhouden met verbeterde agenda's  Wanneer u werkt met een programma dat compatibel is met Windows SharePoint Services 3.0, zoals Office Outlook 2007, kunt u gebeurtenissen vanuit uw SharePoint-agenda toevoegen en reviseren. U kunt uw agenda's ook als overlay weergeven zodat u een overzicht krijgt van gebeurtenissen op specifieke datums en deze kunt vergelijken.

In uw SharePoint-agenda kunt u gebeurtenissen invoeren die de hele dag duren en meer typen terugkerende gebeurtenissen opgeven. U kunt teamprojecten efficiënter bijhouden met behulp van visuele weergaven van de dag, de week en de maand. U kunt ook een agendaweergave kiezen waarmee u lijsten ziet met begin- en einddatums.


Er zijn verschillende weergaven voor agenda's.

Evenementen die de hele dag duren worden boven aan de agenda weergegeven op de overeenkomstige datum; andere gebeurtenissen worden gerangschikt op datum en tijd.


Beter toegankelijke sites maken  De navigatie binnen sites is verbeterd, en lijsten, bibliotheken en andere functies zijn volledig toegankelijk via het toetsenbord. In de meer toegankelijke modus kunnen gebruikers met speciale behoeften gemakkelijker interactief werken met menu's en diverse besturingselementen. Met koppelingen Verdergaan naar hoofdinhoud kunnen toetsenbordgebruikers terugkerende navigatiekoppelingen overslaan en direct naar de relevante inhoud op een pagina gaan. De aanduiding van koppen is opgezet ten behoeve van een duidelijker structuur en betere navigatie voor gebruikers met schermlezers. De op de site geladen afbeeldingen kunnen worden voorzien van aangepaste alternatieve tekst. U kunt bijvoorbeeld een aangepaste alternatieve tekst definiëren voor de afbeelding die wordt weergegeven in de siteafbeelding Webonderdeel(webonderdeel: een modulaire eenheid met gegevens bestaande uit een titelbalk, een kader en inhoud. Webonderdelen zijn de bouwstenen van een pagina met webonderdelen.) op de introductiepagina, of voor een afbeelding die u toevoegt aan een afbeeldingsbibliotheek. Met de opties voor hoog contrast in Microsoft Windows kunnen ook slechtzienden SharePoint-sites goed bekijken.

Documenten eenvoudiger kopiëren naar een andere locatie  U kunt een document eenvoudig verzenden naar een andere documentbibliotheek op dezelfde site of een andere site. U kunt opgeven dat u moet worden gevraagd of u het document ook op de andere locaties wilt bijwerken als u een document vanuit de browser incheckt.

Inhoudstypen efficiënt gebruiken  Met inhoudstypen kunt u inhoud op een duidelijker manier en flexibeler organiseren en beheren, bijvoorbeeld als de medewerkers van uw organisatie vaak budgetwerkbladen maken met dezelfde groep instellingen, of als zij inhoud maken die steeds dezelfde vrijwaringsverklaring bevat. Voor dergelijke gevallen kunt u inhoudstypen maken om dupliceren te vergemakkelijken en de consistentie te verbeteren. Een inhoudstype is een verzameling instellingen die opnieuw kunnen worden gebruikt en die worden toegepast op een bepaalde inhoudscategorie. Indien gewenst, kunt u ook meerdere sjabloontypen met specifieke instellingen opgeven voor gebruik binnen dezelfde documentbibliotheek, bijvoorbeeld presentaties, budgetwerkbladen en contracten. U kunt inhoudstypen voor een hele site beheren en voor een inhoudstype de instellingen van een ander inhoudstype overnemen.

Solide lijsten maken  Lijsten kunnen nu langer zijn en ze zijn ook veelzijdiger door het gebruik van mappen en indexering. Ook kunt u nu mappen instellen binnen lijsten, metagegevens toewijzen aan mappen en versies van lijstitems bijhouden. Er zijn meer opties beschikbaar voor opzoekvelden, waardoor gebruikers toegang krijgen tot gegevens van andere lijsten en meerdere items in dezelfde lijst kunnen selecteren.

Terug naar boven

Gecentraliseerd management en beheer

SharePoint-sites bieden betere manieren om inhoud en personen te beheren. Er zijn verschillende manieren om efficiënter te werken, ongeacht of u bijdragen levert aan een team site danwel een site-eigenaar of serverbeheerder bent.

Inhoud

Documenten beter herstellen  Als u een document verwijdert, wordt het eerst naar uw Prullenbak verplaatst. Vervolgens kunt u het item uit de Prullenbak verwijderen of het herstellen op de live-site. Als u het item uit de Prullenbak verwijdert, wordt het verplaatst naar de Prullenbak van de siteverzameling. Een beheerder van de siteverzameling kan het dan verwijderen of herstellen.

U kunt lijsten, bibliotheken, mappen, lijstitems, documenten en pagina's met webonderdelen naar de Prullenbak verplaatsen. Beheerders van de siteverzameling kunnen alle verwijderde inhoud van de hele siteverzameling bekijken. Serverbeheerders bepalen hoe Prullenbakken worden gebruikt. Een serverbeheerder kan bijvoorbeeld items die meer dan een opgegeven aantal dagen oud zijn verwijderen, of de Prullenbak volledig uitschakelen.


Een eindgebruiker verwijdert het agendadocument uit een documentbibliotheek.

Het document wordt naar de Prullenbak van de site verplaatst, waar gebruikers het document kunnen herstellen of kunnen verwijderen.

Als het bestand wordt verwijderd uit de Prullenbak van de site, wordt het naar de Prullenbak van de siteverzameling verplaatst. Een beheerder kan het dan herstellen of definitief verwijderen.


Optie om documenten verplicht uit te checken   Soms wordt van gebruikers gevraagd om documenten eerst uit documentbibliotheken uit te checken voordat ze kunnen worden bewerkt. Verplicht uitchecken houdt in dat slechts één gebruiker tegelijk een document kan wijzigen. Hiermee wordt de kans verkleind dat wijzigingen per ongeluk worden overschreven door een andere gebruiker.

Beter ontwerpbeheer met basispagina's  Ontwerpers van sites kunnen de algemene elementen van een website, zoals een kop van het bedrijf of de navigatie-indeling, beter beheren door gebruik te maken van één basispagina. Deze basispagina wordt in de hele site gebruikt, zodat u de uitstraling en de werking van de hele site in één keer kunt aanpassen en u niet dezelfde wijzigingen telkens op elke pagina hoeft aan te brengen.

Centraal beheer van lijsten met behulp van sitekolommen  U kunt sitekolommen maken waardoor elke lijst die is gebaseerd op de sitekolom dezelfde definitie krijgt. Door deze functie hoeft u niet telkens de kolom voor elke lijst opnieuw te maken en kunt u de instellingen op één plaats bewaren. U kunt bijvoorbeeld een kolom maken met de namen van regionale kantoren, zodat de naam van een kantoor gemakkelijk uit een lijst kan worden gekozen. Als de namen worden gewijzigd of er nieuwe namen moeten worden toegevoegd, hoeft u de informatie slechts op één plaats bij te werken. Een sitekolom is in alle lijsten hetzelfde, zodat u hiermee gegevens uit meerdere lijsten kunt beheren en analyseren.

Beter beheer van versies  U kunt snel bekijken wie welke wijzigingen aanbrengt in een bestand of lijstitem en oudere versies van documenten of lijstitems herstellen. De details die elk document beschrijven maar die geen deel uitmaken van het document, ook wel de metagegevens genoemd, worden voor elke versie van het document opgeslagen. Het is eenvoudig om weergaven in te stellen waarmee de wijzigingen van metagegevens kunnen worden bijgehouden.

U kunt een document opslaan als een primaire versie(primaire versie: een genummerde kopie van een bestand dat aanzienlijk is gewijzigd sinds de vorige primaire versie. Elke primaire versie wordt aangeduid met een geheel getal (1, 2, 3, ...) om aan te geven dat het is gepubliceerd voor een bredere groep in uw organisatie.) bij grote wijzigingen, of als een secundaire versie(secundaire versie: een met een decimaal getal (0.1, 0.2,1.1, ...) aangeduide kopie van een bestand dat wordt herzien of waarin slechts kleine wijzigingen zijn aangebracht sinds de vorige versie. Een secundaire versie wordt meestal niet gepubliceerd voor een bredere groep in uw organisatie.) bij kleinere wijzigingen, zoals correcties van typefouten. Beheerders van documentbibliotheken kunnen aangeven hoeveel oudere versies (zowel primaire als secundaire) moeten worden bewaard.


De huidige gepubliceerde primaire versie is gemarkeerd; het versienummer is een geheel getal.

Wanneer eigenschappen of metagegevens veranderen, wordt er een versie gemaakt.

De eerste versie van een bestand is altijd een secundaire versie met het nummer 0.1.


Versies van lijstitems  U kunt nu versiebeheer voor lijsten instellen zodat een versiegeschiedenis wordt gemaakt voor lijstitems. U kunt zien wanneer en hoe items veranderen, en oudere versies herstellen. Net als bij documentversies kunt u aangeven hoeveel versies moeten worden bewaard.

Zichtbaarheid en goedkeuring van conceptdocumenten   Bestanden op een site kunnen voor sommige groepen gebruikers worden verborgen zolang deze nog in het conceptstadium zijn. U kunt ook het juiste goedkeuringsniveau voor een document aangeven met behulp van een werkstroom.

Procesbeheer via werkstromen   U kunt de coördinatie van dagelijkse zakelijke processen, zoals het goedkeuren van projecten of het reviseren van documenten, stroomlijnen door de taken van medewerkers binnen deze projecten te beheren en bij te houden, waardoor u kosten én tijd bespaart. Zo kan een organisatie bijvoorbeeld een aangepaste werkstroom maken en implementeren om het proces voor de goedkeuring van conceptdocumenten in een documentbibliotheek te beheren.

Personen, groepen en waarschuwingen

Beter beheer van personen en groepen  Met de pagina Personen en groepen kunt u de personen op uw site beter beheren. U kunt personen toevoegen aan groepen, zodat u de toegang efficiënter kunt beheren via groepen gebruikers. U kunt informatie over andere personen raadplegen op basis van uw adreslijstservice, en informatie over uzelf beheren. Afhankelijk van de instellingen van uw site, kunt u bijvoorbeeld het telefoonnummer op kantoor van iemand bekijken of een afbeelding van uzelf aan uw profiel toevoegen. Met deze functie kunt u altijd gemakkelijk informatie zoeken over andere personen, ongeacht of u op dat moment op een SharePoint-site werkt of niet.

Relevantere waarschuwingen  Waarschuwingen moeten personen de juiste informatie bieden op het juiste moment, bijvoorbeeld wanneer een essentieel document wordt gewijzigd of wanneer nieuwe items worden toegevoegd aan een lijst. Afhankelijk van uw rol, kunt u automatische waarschuwingen instellen voor andere personen of groepen. Zo kunt u bijvoorbeeld personen van een ander team waarschuwen wanneer wijzigingen worden aangebracht in een planning die ook voor hen van belang is.

Sites en machtigingen

Specifiekere machtigingen  U kunt machtigingen beheren met behulp van machtigingsniveaus en u kunt gebruikers beheren via SharePoint-groepen. Een machtigingsniveau is een verzameling machtigingen die op een gebruiker of groep kunnen worden toegepast. Een SharePoint-groep is een verzameling gebruikers die dezelfde machtigingen delen.

U kunt nu machtigingen instellen op het niveau van een item, bestand, map, lijst, bibliotheek en site. U kunt bijvoorbeeld instellen dat personen kunnen werken met de meeste items in een documentbibliotheek, maar de toegang tot een vertrouwelijk document beperken.

Verbeterde herstel- en back-upmogelijkheden van sites  Beheerders beschikken nu over flexibeler middelen om back-ups te maken van sites en deze te herstellen als kritieke fouten optreden. Met de hulpprogramma's van centraal beheer kunt u nu back-ups maken van SQL (Structured Query Language)-gegevens en de meeste site-elementen.

Verbeterde zoek- en logboekfuncties  Er is nu ondersteuning voor zoekindexering binnen een site en in verschillende lijsten. Door indexering kunt u query's in verschillende mappen en binnen grote lijsten efficiënter uitvoeren. U kunt ook een wijzigingenlogboek gebruiken waarmee u de site efficiënter kunt doorzoeken en verkennen. Het wijzigingenlogboek is gebaseerd op nauwkeurige indexering van items die zijn gewijzigd, waardoor u sneller zoekresultaten krijgt tegen lagere overhead.

Contextafhankelijke weergave, gebaseerd op gebruikersmachtigingen  Voor gebruikers die geen machtiging hebben om instellingen of inhoud te wijzigen, worden de bijbehorende koppelingen, opdrachten, knoppen en instructies niet weergegeven op de site. Hierdoor wordt verhinderd dat eindgebruikers functies en inhoud bekijken waarvoor zij niet de juiste rechten hebben om deze te gebruiken of te wijzigen. Ook kunnen zij geen functies gebruiken waarvoor niet de juiste instellingen zijn ingeschakeld of geconfigureerd.

Meer flexibele en schaalbare implementaties en upgrades  Implementatie is vereenvoudigd en meer visueel gericht voor een configuratie met één server, terwijl implementatie robuuster en meer configureerbaar is voor ondernemingswijde configuraties. Er zijn nu meer opties voor organisaties die upgrades uitvoeren van een eerdere versie, waaronder meer automatische functies, en de flexibiliteit om geleidelijke upgrades uit te voeren van specifieke siteverzamelingen zonder de sites te verplaatsen of tijdelijk uit te schakelen, zodat storingen tot een minimum worden beperkt en de integriteit van gegevens blijft gehandhaafd. U kunt API's (application programming interfaces) voor de migratie van inhoud gebruiken om kleinere elementen te importeren en exporteren, terwijl de beveiliging blijft gewaarborgd.

RSS-informatie beheren  Met abonnementen kunt u beheren of en hoe uw organisatie RSS-kanalen gebruikt om updates van lijsten en andere informatie te ontvangen.

Menu Welkom   Op een SharePoint-site wordt een menu Welkom weergegeven waar gebruikers hun instellingen kunnen beheren. In het menu Welkom kan worden vereist dat gebruikers zich aanmelden en later weer afmelden wanneer ze klaar zijn. In dit menu kan een andere persoon zich aanmelden met verschillende referenties voor de site.

Terug naar boven

Uitbreiding en ontwikkeling van andere programma's en diensten

Via een platform met aanpassings- en uitbreidingsmogelijkheden kunt u oplossingen voor kernprocessen ontwikkelen en met andere programma's integreren. Hier volgt een overzicht van een aantal belangrijke functies. Zie Windows SharePoint Services Developer Center van MSDN voor meer details.

Verbeteringen in gebeurtenissen  Gebeurtenissen zijn de sleutel om veelzijdige oplossingen te ontwikkelen. Met gebeurtenissen kunnen oplossingsproviders gebruikmaken van gedrag en standaardwaarden voor gedrag tijdelijk uitschakelen. Zowel synchrone als asynchrone gebeurtenissen worden ondersteund voor veel typen gebeurtenissen in lijsten en bibliotheken. Zo kan een oplossing die in documenten altijd een copyrightmelding in de voettekst plaatst, worden gekoppeld aan een centraal inhoudstype, zodat dit wordt toegepast op alle documentbibliotheken die aan dat inhoudstype zijn gekoppeld.

Verbeterde sitesjablonen voor ontwikkelaars  De functionaliteit bouwt voort op de site- en lijstdefinities uit de eerdere versie van Windows SharePoint Services en brengt die functionaliteit nu samen in één raamwerk.

De functionaliteit bevat ook afgescheiden gedeelten die op een site kunnen worden toegepast en vervolgens afzonderlijk kunnen worden in- of uitgeschakeld.

Functies  U kunt Functies gebruiken om de complexe taken voor het aanpassen van een site te vereenvoudigen. Dankzij Functies hoeft u geen uitgebreide secties met code te kopiëren om eenvoudige functionaliteit te wijzigen. Ook worden eventuele problemen bij versiebeheer en hieruit voortvloeiende inconsistenties tussen front-endwebservers verminderd. Met Functies is het gemakkelijker om functionaliteit te activeren of deactiveren tijdens de implementatie en beheerders kunnen de sjabloon of de definitie van een site eenvoudig aanpassen door een bepaalde Functie voor de gebruikersinterface in of uit te schakelen. De voorziening Functies biedt ten slotte geïntegreerde functieverificatie en lokalisatiemogelijkheden.

Uitbreidbare veldtypen  Met uitbreidbare veldtypen kunnen ontwikkelaars aangepaste besturingselementen maken. Deze typen kunnen worden weergegeven als gewone velden binnen een lijst of documentbibliotheek.
Zo kunt u bijvoorbeeld een aangepast veldtype gebruiken om een beoordelingssysteem te bouwen waarbij sterren worden toegekend aan inhoud op basis van de populariteit.

Ondersteuning voor query's in verschillende lijsten  U kunt complexere en meer relevante query's opbouwen die objecten, sites en siteverzamelingen omspannen. Hierdoor kunnen ontwikkelaars efficiëntere query's bouwen, die meer lijken op SQL-query's.

Ondersteuning van Microsoft .NET Framework  Ook ontwikkelaars van andere leveranciers kunnen veelomvattende oplossingen bouwen en onderdelen aanpassen door gebruik te maken van de mogelijkheden die .NET Framework biedt.

De migratie van sites beheren via een programma  U kunt API's voor de migratie van inhoud gebruiken om kleinere elementen te importeren en exporteren, terwijl de beveiliging blijft gewaarborgd.

Verbeterde webservices  Voor webservices zijn nieuwe methoden beschikbaar, waaronder integratie van inhoudstypen, bewerken van documentbibliotheken, zoeken, synchronisatie van berichtentoepassingen, publiceren van inhoud, en werkstromen. Zie de Windows SharePoint Services Developer Center van MSDN voor meer informatie.

Sitesjablonen met uitbreidingsmogelijkheden  Ontwikkelaars kunnen de sjablonen als startpunt gebruiken en deze dan verder bewerken met programma's voor webontwerp en toepassingsontwerp die compatibel zijn met Windows SharePoint Services 3.0, zoals Microsoft Visual Studio of Microsoft Office SharePoint Designer 2007.

Terug naar boven

PrintPrint RSS reactiesRSS reacties BookmarkBookmark

Gekoppelde tags

.net, Access, Afbeelding, Backup, Database, E-mail, Functie, Office, Outlook 2007, Query, Sharepoint, SQL, Toetsenbord, Visual Studio, Website, Werkstromen, Word 2007

Reacties
Nog geen reacties geplaatst.

Winkelmandje

Het winkelmandje is leeg

Inloggen
Als u hierboven op de knop 'bestellen' klikt krijgt u een overzicht van de door uw gewenste producten. Indien het overzicht compleet en correct is kunt via de wizard de verdere gegevens invullen en uw bestelling afronden. In het bestelproces kunt u altijd op 'vorige' drukken om terug te gaan in het proces. Bij Perrit staan vertrouwen, privacy en veiligheid op de eerste plaats, wij zullen uw gegevens dan ook met uiterste zorgvuldigheid behandelen en nooit doorgeven aan derden.

Perrit.nl Sherwood Rangers 29 Hengelo

Perrit.nl telefoon: +31 74 750 12 20

Kenniscentrum - Nieuwe functies in Microsoft Windows SharePoint Services 3.0
Perrit Kenniscentrum - Nieuwe functies in Microsoft Windows SharePoint Services 3.0