Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten
Vul hier uw email adres in. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord.

Beschrijving van Windows 98 Tweede editie

Gepost op 24-08-2007 - Overige Windows Versies - 0 reacties


De informatie in dit artikel is van toepassing op:

 • Microsoft Windows 98 Tweede editie

Samenvatting


Windows 98 Tweede editie bevat veel verbeteringen en uitbreidingen ten opzichte van de originele versie van Windows 98, zoals verbeteringen van bekende problemen in Windows 98, en nieuwe functies en mogelijkheden waarmee u nog productiever kunt zijn. Het kan nuttig zijn deze versie van Windows te installeren om de systeembestanden bij te werken, de functies van Windows 98 Tweede editie te kunnen gebruiken, bekende problemen in Windows 98 op te lossen, enzovoort. In dit artikel worden de updates van Windows 98 Tweede editie beschreven. Onderwerpen in dit artikel:
 • Asynchronous Transfer Mode (ATM)
 • Device Bay Controller
 • DirectX versie 6.1
 • Microsoft Verbindingsbeheer versie 1.2
 • Microsoft Inbelnetwerk (DUN) versie 1.3
 • Microsoft Distributed Component Object Model (DCOM98)
 • Microsoft Internet-verbinding delen (ICS, Internet Connection Sharing)
 • Microsoft Internet Explorer 5
 • Microsoft Data Access Components (MDAC) 2.1
 • Microsoft Active Accessibility (MSAA)
 • Microsoft NetMeeting versie 3.0 (build 4.4.3345)
 • Microsoft Wake-On-LAN
 • Microsoft Wallet versie 3.0
 • Microsoft Windows Driver Model (WDM) Modem
 • Microsoft Windows Media Player versie 6.2
 • Microsoft YK2-updates (Year 2000)
 • MSN, het Microsoft-netwerk, versie 5.0
Opmerking U kunt nagaan of Windows 98 Tweede editie op uw computer is geïnstalleerd door met de rechtermuisknop op Deze computer te klikken. Kies vervolgens Eigenschappen in het snelmenu en bekijk de inhoud van het tabblad Algemeen. Als u de woorden 'Tweede editie' ziet, is Windows 98 Tweede editie al geïnstalleerd.


Als u na het lezen van dit artikel de gezochte informatie niet hebt gevonden, gaat u naar de sectie 'Meer informatie' aan het einde van dit artikel.

Meer informatie


Windows 98 Tweede editie bevat de volgende nieuwe of bijgewerkte functies:

ATM-netwerkondersteuning (Asynchronous Transfer Mode)

Internet Protocol/Asynchronous Transfer Mode (IP/ATM)


Windows 98 bevat al de mogelijkheid om via een rechtstreekse verbinding met een ATM-netwerk te werken, met behoud van alle QoS-mogelijkheden (Quality of Service) van ATM. Op dit moment activeert ATM alle programma's via Local Area Network Emulation (LANE). Om de bruikbaarheid van ATM voor het TCP/IP-protocol (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) te verbeteren, is IP/ATM toegevoegd. IP/ATM breidt de ondersteuning die LANE biedt uit met betere prestaties, minder netwerkbelasting en het gebruik van de QOS-mogelijkheden van het netwerk via Windows Sockets.

Point to Point Protocol/Asynchronous Transfer Mode (PPP/ATM)


Door de toevoeging van Point to Point Protocol wordt de ATM-netwerkbeschikbaarheid uitgebreid met de functie Inbelnetwerk en de mogelijkheid dat inbelverbindingen tot stand gebracht kunnen worden via een ATM-netwerk. Bovendien maakt deze functie een end-to-end-oplossing mogelijk voor residential breedbandnetwerken, zoals Asymmetric Digital Subscriber Line (ADSL).

Windows Sockets 2/Asynchronous Transfer Mode


Deze functie is een transportservice voor Windows Sockets die is toegevoegd zodat gebruikersprogramma's de services van ATM rechtstreeks kunnen gebruiken. Raadpleeg het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel voor meer informatie over ATM-ondersteuning in Windows 98:

197672 Beschrijving van Asynchronous Transfer Mode-ondersteuning in Windows 98

Device Bay Controller


Device Bay is een standaardspecificatie voor een mechanisme waarmee pc-randapparatuur gemakkelijk kan worden toegevoegd en bijgewerkt zonder de computerbehuizing te moeten openen. De Device Bay-specificatie is van toepassing op alle klassen computers: op bureaubladcomputers, laptops, thuis- en servercomputers.

DirectX 6.1


Deze versie van DirectX bevat nieuwe DirectMusic-, DirectDraw-, Direct3D- en DirectPlay-functies.

Verbindingsbeheer 1.2


Raadpleeg het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base voor informatie over Microsoft Verbindingsbeheer:

221119 Bestand Readme.txt voor Microsoft Connection Manager 1.2

Inbelnetwerk (DUN) 1.3


Deze beveiligingsupgrade voor DUN is ontworpen om de beveiliging van zowel inbelverbindingen als VPN-verbindingen (Virtual Private Network) te verbeteren. Microsoft Challenge-Handshake Authentication Protocol (MSCHAP) versie 2.0 beveiligde modus is geïmplementeerd en biedt wederzijdse verificatie, krachtigere sleutels voor gegevenscodering en verschillende coderingssleutels voor de verzend- en ontvangstpaden. Bovendien accepteren clients die 128-bits codering ondersteunen, elk niveau van codering (128-bits of 40-bits) dat de server biedt. Deze upgrade heeft bovendien een nieuwe registervlag, ForceStrongEncryption. Als deze vlag is ingesteld, is 128-bits codering vereist voor elke verbinding waarvoor codering is verplicht. Daarom verandert de instelling van de nieuwe registervlag daadwerkelijk de betekenis van het bestaande selectievakje van 'codering vereist' in 'sterke codering vereist'.

Distributed Component Object Model (DCOM98)


Het DCOM98-protocol biedt transparante ondersteuning voor betrouwbare, veilige en efficiënte communicatie tussen COM-onderdelen (Component Object Model), zoals ActiveX-besturingselementen, scripts en Java-tools op verschillende computers in een LAN, een WAN (Wide Area Network) of op internet.

Internet-verbinding delen (ICS, Internet Connection Sharing)


Met ICS kunnen meer computers met behulp van NAT (Network Address Translation) internet gebruiken via een enkele verbinding. ICS routeert TCP/IP-pakketten van een klein LAN naar internet. ICS wijst afzonderlijke IP-adressen van lokale computers toe aan ongebruikte poortnummers op de TCP/IP-stapel. Vanwege de aard van NAT zijn IP-adressen op de lokale computer niet zichtbaar op internet. Alle pakketten die het LAN verlaten of binnenkomen, worden van of naar het IP-adres van de externe adapter op de ICS-hostcomputer verzonden.

Internet Explorer 5


Internet Explorer 5 (build 5.00.2614.3500). In het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel vindt u meer informatie over Internet Explorer 5:

221787 Nieuwe functies in Internet Explorer 5

Microsoft Data Access Components (MDAC), versie 2.1


Deze update bevat de ActiveX Data Objects (ADO) versie 2.1, evenals de zoek- en indexeigenschapsmethode waarmee u rijen in een recordset snel via een index kunt opzoeken. In het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel vindt u meer informatie over ActiveX-technologieën:

154544 Beschrijving van ActiveX-technologieën

Microsoft Active Accessibility (MSAA)


Deze update van MSAA herstelt verschillende compatibiliteitsproblemen met programma's en clients die gebruikmaken van Active Accessibility. Wanneer u deze upgrade installeert, werken toegankelijkheidshulpmiddelen, zoals schermlezers, spraakinvoerprogramma's en het Microsoft Vergrootglas beter met een groter aantal programma's.

Microsoft Wallet versie 3.0


Wallet versie 3.0 beschikt over verbeterde mogelijkheden waarmee webwinkels Wallet kunnen uitbreiden met extra betaalprotocollen voor creditcards. Ontwikkelaars kunnen in de module Credit Card Payment ondersteuning inbouwen voor hun eigen coderings- en betaalinstructiemethoden.

NetMeeting versie 3.0


NetMeeting 3.0 is een kleinere, gebruiksvriendelijkere interface, een op het web gebaseerde lijst voor het opzoeken van anderen, gegevensbeveiliging en biedt tal van andere prestatiegerichte en gebruiksvriendelijke voordelen.

Wake-On-LAN


Met Wake-on-LAN is energiebeheer van een computer mogelijk, terwijl deze toch via het netwerk beschikbaar blijft. Wanneer een netwerkadapter (ook netwerkinterfacekaart, of NIC genoemd) en stuurprogramma zijn geïnstalleerd, kan een computer in de modus voor laag energieverbruik worden gezet om energie te besparen. Wanneer activiteit naar de computer vanaf andere computers op het netwerk wordt gedetecteerd, neemt de NIC dit waar en wordt de computer weer geactiveerd om het verzoek te beantwoorden.

Web-Based Enterprise Management (WBEM)


WBEM is een industriestandaard voor het beheer van op internetwebbrowsers gebaseerde netwerkcomputers.

Update voor WebTV voor Windows


De hardware-updates in WebTV voor Windows bieden ondersteuning voor de chipset ATI BT829 en bevatten extra ondersteuning voor de chipsets BT848, BT878 en BT879. Deze update biedt tevens ondersteuning voor WaveTop versie 2.0. WaveTop is het landelijke uitzendmedium dat wordt gebruikt om multimedia-inhoud via bestaande televisietransmissie naar uw computer te verzenden.

Windows Driver Model (WDM) voor modems


Het WDM-stuurprogrammamodel is een standaard die over functies beschikt waarmee onafhankelijke hardwareleveranciers (IHV) een stuurprogramma kunnen schrijven dat zowel op Windows 98- als op Microsoft Windows NT-platforms werkt. Deze functie biedt ook ondersteuning voor USB-modems (Universal Serial Bus).

Windows Media Player versie 6.2


Windows Media Player biedt geluid van FM-stereokwaliteit via een modem, MP3-kwaliteit voor een fractie van de normale bestandsomvang en nog veel meer. Met Windows Media Player kunt u de meeste audio- en videobestandstypen afspelen die op internet of uw eigen computer voorkomen.

MSN, het Microsoft-netwerk, versie 5.0


Deze bijgewerkte versie van MSN is sneller, eenvoudiger en krachtiger dan ooit.

Wilt u meer informatie?


Probeer de volgende mogelijkheden als uw vraag niet in dit artikel wordt beantwoord:

Zoeken in de Microsoft Knowledge Base


Klik op de volgende koppeling en doorzoek de Microsoft Knowledge Base met de volgende vraagwoorden en trefwoorden:

Als u de Microsoft Knowledge Base nog doelgerichter wilt doorzoeken, geeft u aanvullende trefwoorden op die specifiek betrekking hebben op uw probleem.
Als u meer informatie wilt over het effectiever gebruiken van trefwoorden bij het doorzoeken van de Microsoft Knowledge Base, klikt u op het volgende artikelnummer:

242450 De Microsoft Knowledge Base doorzoeken met behulp van trefwoorden


PrintPrint RSS reactiesRSS reacties BookmarkBookmark

Gekoppelde tags

Access, ActiveX, DirectX, Internet Explorer, Internet Explorer 5, Java, MDAC, Media Player, MSN, Multimedia, NetMeeting, Record, SSL, TCP/IP, Update, Upgrade, USB, Windows 98, Windows 98 Tweede Editie, Windows Media, Windows NT

Reacties
Nog geen reacties geplaatst.

Winkelmandje

Het winkelmandje is leeg

Inloggen
Als u hierboven op de knop 'bestellen' klikt krijgt u een overzicht van de door uw gewenste producten. Indien het overzicht compleet en correct is kunt via de wizard de verdere gegevens invullen en uw bestelling afronden. In het bestelproces kunt u altijd op 'vorige' drukken om terug te gaan in het proces. Bij Perrit staan vertrouwen, privacy en veiligheid op de eerste plaats, wij zullen uw gegevens dan ook met uiterste zorgvuldigheid behandelen en nooit doorgeven aan derden.

Perrit.nl Sherwood Rangers 29 Hengelo

Perrit.nl telefoon: +31 74 750 12 20

Kenniscentrum - Beschrijving van Windows 98 Tweede editie
Perrit Kenniscentrum - Beschrijving van Windows 98 Tweede editie