Wat is Microsoft Intune?

Intune Device

Microsoft Intune zorgt ervoor dat het mogelijk is dat er via deze cloudservice alle apparaten van uw organisatie remote kunnen worden beheerd. het is hiermee mogelijk om een specifiek beleid te configureren om uw toepassingen te beheren. Hieronder leggen wij verder uit wat Intune inhoudt.

Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een cloudservice die het mogelijk maakt om alle apparaten van uw organisatie te beheren vanuit een centrale omgeving. met Intune kunt u specifieke beleidsregels maken voor apparaten en de gegevens die daar op staan. U kunt op persoonlijke apparaten de toegang geven tot bedrijfsgegevens en ze daarna ook weer ontzeggen zodat bij diefstal of verlies uw bedrijfsgegevens nooit publiek kunnen worden. Ook kunt u met Intune persoonlijke en bedrijfsgegevens op een apparaat scheiden. Intune heeft nog veel functies zoals:

  • Compleet uit de cloud werken.
  • Apps implementeren en verifiëren op apparaten.
  • Beleidsregels instellen voor bedrijfsapparaten én persoonlijke apparaten.
  • Bedrijfsgegevens beschermen door regels in te stellen voor het delen en openen van gegevens.
  • Apps en apparaten laten voldoen aan beveiliginggsvereisten.
 Intune en apparaatbeheer

Intune zorgt ervoor dat je apparaten kunt beheren op de manier die het meest geschikt is voor jouw organisatie. Bij apparaten die van uw bedrijf zijn wilt u waarschijnlijk complete controle hebben over wat ermee kan gebeuren. zoals het updatebeleid, beveiliginginstellingen en de verschillende andere instellingen.

Voor persoonlijke apparaten van uw personeel zult u waarschijnlijk niet compleet beheer krijgen. Toch is het mogelijk om deze apparaten veilig toegang te geven tot bedrijfsgegevens. De gebruikers kunnen hun apparaten inschrijven, hierna kunnen er een aantal veiligheidsmaatregelen worden toegepast. Bijvoorbeeld Multi-Factor Authenticatie voor als ze toegang willen tot apps of gegevens.

met MAM (Mobile Application Management) apps beheren

Met MAM wordt het mogelijk om zakelijke gegevens op persoonlijke apparaten te beheren. Het is mogelijk om verschillende beleidsregels toe te passen om zakelijke gegevens te beschermen op deze apparaten. Denk dan aan het voorkomen van het kopiëren van zakelijke gegevens naar persoonlijke apps. Alle zakelijke gegevens uit de Office-apps kunnen vanaf afstand worden verwijderd van persoonlijke apparaten, wat ervoor zorgt dat er complete controle is over hoe er met bedrijfsgegevens wordt omgegaan.

Met MDM (Mobile Device Management) mobiele apparaten beheren

Met MDM wordt het mogelijk om een apparaat compleet te beheren. Wanneer een apparaat onder mobiel apparaatbeheer valt, kan deze vanaf afstand worden gewist en opnieuw naar fabrieksinstellingen gebracht. Het is ook mogelijk om de gegevens van dit apparaat te wissen. Deze functionaliteiten zijn handig voor het apparaatbeheer van bedrijfsapparatuur. Voor persoonlijke apparaten kan MAM een oplossing zijn.

Intune integratie met Azure AD

Intune en Azure AD zijn twee verschillende Microsoft-technologieën die nauw samenwerken. U kunt bijvoorbeeld eisen dat mobiele apparaten voldoen aan organisatorische normen die zijn bepaald door Intune. Als apparaten niet voldoen aan de organisatorische normen, kan toegang tot bepaalde applicaties of gegevens (zoals zakelijke e-mail of SharePoint) worden geweigerd. Het beleid kan per apparaat worden ingesteld maar ook globaal.

Waarom zou u kiezen voor Microsoft Intune

Microsoft Intune zorgt ervoor dat u alle apparaten binnen een organisatie kan beschermen. Apparaten willen nou eenmaal wel eens verdwijnen of gestolen worden. Dus als dit gebeurt wil je er als organisatie natuurlijk dan wat aandoen zodat er geen gevoelige informatie op straat komt. Met Intune maak je het mogelijk om apparaten vanaf afstand te blokkeren. Ook kunnen gegevens direct van het apparaat worden verwijderd, waardoor kwaadwillende geen gegevens kunnen buitmaken. Het wordt dus met Microsoft Intune mogelijk om zakelijke gegevens te beschermen.

Wat voor voordelen heeft u met Microsoft Intune

We kunnen er niet omheen, de wereld verandert. Steeds vaker werken we vanaf verschillende locaties en dat maakt beheren van apparaten lastiger. Met Intune zorgt u ervoor dat uw IT-beheerder in een keer zicht heeft op alle apparaten op uw systeem.. Uw IT-beheerder kan bijvoorbeeld inzien wat de rechten zijn van alle gebruikers. Ook helpt het om op afstand aanpassingen te doen aan het bedrijfsbeleid. Op het moment dat bepaalde gegevens niet meer mogen worden gedeeld, kan Microsoft Intune deze aanpassingen direct doorvoeren aan een groter publiek, zoals je medewerkers of klanten. Dit kan voor een IT-manager erg veel tijd schelen omdat niet elke beleidsregel los te hoeft worden voorzien.

Tenslotte

Met Microsoft Intune kunt u dus op afstand en in 1 locatie al uw bedrijfsgegevens beschermen en beheren zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het kwijtraken van hardware en net zo makkelijk op de zaak als thuis kunt werken. Heeft u interesse in de toepassingen van Intune voor uw bedrijf? Zie onze Intune product pagina voor meer informatie hoe wij u kunnen helpen: KLIK HIER