Wat is Microsoft Intune?

Wat is Microsoft Intune?

Intune Device

Microsoft Intune biedt u de mogelijkheid om via deze cloudservice op afstand alle apparaten van uw organisatie te beheren. Met Intune kunt u specifieke beleidsregels configureren voor het beheer van uw toepassingen. Hieronder leggen wij verder uit wat Intune inhoudt.

Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een cloudservice waarmee u alle apparaten van uw organisatie kunt beheren vanuit één centrale omgeving. Met Intune kunt u specifieke beleidsregels opstellen voor apparaten en de daarop aanwezige gegevens. U kunt op persoonlijke apparaten toegang verlenen tot bedrijfsgegevens en deze toegang vervolgens ook weer intrekken, zodat bedrijfsgegevens bij diefstal of verlies nooit openbaar kunnen worden. Bovendien maakt Intune het mogelijk om persoonlijke en bedrijfsgegevens op een apparaat te scheiden. Intune biedt ook vele andere functies, waaronder:

  • Volledig werken vanuit de cloud.
  • Implementeren en controleren van apps op apparaten.
  • Opstellen van beleidsregels voor zowel bedrijfs- als persoonlijke apparaten.
  • Bescherming van bedrijfsgegevens door regels voor delen en openen van gegevens.
  • Voldoen aan beveiligingsvereisten voor apps en apparaten.
 Intune en apparaatbeheer

Intune biedt u de mogelijkheid om apparaten te beheren op de manier die het meest geschikt is voor uw organisatie. Voor bedrijfseigendommen wilt u waarschijnlijk volledige controle hebben over wat er met deze apparaten gebeurt, zoals het updatebeleid, de beveiligingsinstellingen en andere configuraties. 

Voor persoonlijke apparaten van uw personeel is volledig beheer wellicht niet wenselijk. Toch kunt u deze apparaten veilig toegang geven tot bedrijfsgegevens. Gebruikers kunnen hun apparaten inschrijven, waarna verschillende beveiligingsmaatregelen kunnen worden toegepast, zoals Multi-Factor Authenticatie voor toegang tot apps of gegevens.

Apps beheren met MAM (Mobile Application Management)

Met MAM kunt u zakelijke gegevens op persoonlijke apparaten beheren. U kunt verschillende beleidsregels toepassen om zakelijke gegevens op deze apparaten te beschermen. Denk aan het voorkomen van het kopiëren van zakelijke gegevens naar persoonlijke apps. Zakelijke gegevens uit Office-apps kunnen op afstand worden verwijderd van persoonlijke apparaten, waardoor u volledige controle heeft over het beheer van bedrijfsgegevens.

Mobiele apparaten beheren met MDM (Mobile Device Management)

Met MDM kunt u apparaten volledig beheren. Als een apparaat onder mobiel apparaatbeheer valt, kan het op afstand worden gewist en teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Gegevens op het apparaat kunnen ook worden gewist. Deze functionaliteiten zijn handig voor het beheer van bedrijfsapparatuur. Voor persoonlijke apparaten kan MAM een geschikte oplossing zijn.

Intune integratie met Azure AD

Intune en Azure AD zijn twee nauw samenwerkende Microsoft-technologieën. U kunt bijvoorbeeld eisen stellen dat mobiele apparaten voldoen aan organisatorische normen die zijn vastgesteld door Intune. Als apparaten niet aan deze normen voldoen, kan de toegang tot bepaalde applicaties of gegevens (zoals zakelijke e-mail of SharePoint) worden geweigerd. Het beleid kan zowel per apparaat als globaal worden ingesteld.

Waarom zou u kiezen voor Microsoft Intune

Microsoft Intune stelt u in staat om alle apparaten binnen uw organisatie te beschermen. Aangezien apparaten soms verloren gaan of gestolen worden, biedt Intune de mogelijkheid om op afstand apparaten te blokkeren en gegevens direct te verwijderen, waardoor ongeautoriseerde toegang tot gevoelige informatie wordt voorkomen. Microsoft Intune maakt het dus mogelijk om zakelijke gegevens te beschermen.

Voordelen van Microsoft Intune voor u

In een veranderende wereld waarin we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, kan het beheren van apparaten ingewikkelder worden. Met Intune heeft uw IT-beheerder direct zicht op alle apparaten in uw systeem vanuit één locatie. Uw IT-beheerder kan bijvoorbeeld de rechten van alle gebruikers inzien en op afstand aanpassingen aan het bedrijfsbeleid doorvoeren. Wanneer bepaalde gegevens niet meer gedeeld mogen worden, kan Intune deze aanpassingen direct doorvoeren naar een bredere doelgroep, zoals uw medewerkers of klanten. Dit bespaart de IT-manager aanzienlijk veel tijd, aangezien individuele beleidsregels niet handmatig hoeven te worden aangepast.

Tot slot

Met Microsoft Intune kunt u op afstand en vanuit één locatie al uw bedrijfsgegevens beschermen en beheren, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken over verlies van hardware en net zo gemakkelijk op kantoor als thuis kunt werken. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van Intune voor uw bedrijf? Raadpleeg onze Intune productpagina voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen: KLIK HIER

Gerelateerde artikelen