Een beveiligde toekomst met embedded & IoT

Een beveiligde toekomst met embedded & IoT

Picture of Henk Kok

Henk Kok

Internet of Things (IoT) is een snel groeiende technologie die steeds meer aspecten van ons dagelijks leven raakt. Het aantal aangesloten devices wereldwijd bereikt momenteel 20 miljard en verwacht wordt dat dit aantal zal stijgen naar meer dan 62 miljard in 2024. Voor software en hardware teams betekent dit dat er beslissingen moeten worden genomen over het adopteren van IoT en embedded technologie om relevant te blijven in een competitieve zakelijke omgeving.

Als Managed Service Provider biedt Perrit uitgebreide oplossingen voor het beheren, monitoren en beheren van IoT devices. Wij kunnen u helpen bij het analyseren van device data, het beheren van cloud omgevingen en het managen van alle beveiligingsaspecten rondom IoT. Hierdoor kunnen technische teams efficiënter werken en focussen op het verbeteren van hun dienstverlening. Onze oplossingen zijn op maat gemaakt voor elke specifieke situatie en zijn ontworpen om te voldoen aan de hoogste veiligheids- en beveiligingsnormen.

Ondersteuning voor software teams en hardware teams

Perrit ondersteunt zowel teams die kiezen voor zelf gehoste opensource of zelf geschreven oplossingen en ook teams die kiezen voor Clouddiensten van Microsoft, door hen te voorzien van de juiste technische middelen en expertise om hun specifieke IoT en\of embedded-behoeften te vervullen. Voor teams die kiezen voor opensource-oplossingen, biedt Perrit een team van experts die bekend zijn met verschillende opensource-platforms en -tools en die hen kunnen helpen bij het implementeren en beheren van deze oplossingen. Dit omvat ondersteuning bij het installeren van software, het configureren van netwerken, het beheren van data en het oplossen van problemen.

Voor teams die kiezen voor Microsoft Azure, biedt Perrit een team van gecertificeerde experts die bekend zijn met de Azure-omgeving en die hen kunnen helpen bij het implementeren en beheren van IoT-oplossingen in Azure. Dit omvat ondersteuning bij het opzetten van virtuele machines, het configureren van netwerken, het integreren van data met andere Azure-services en het beheren van beveiliging.

Ongeacht de keuze van het team, zorgt Perrit ervoor dat de technische middelen en expertise die ze nodig hebben om hun IoT-oplossingen effectief te implementeren en beheren, altijd beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen teams zich richten op het oplossen van hun IoT-uitdagingen en zich minder zorgen maken over technische aspecten van de implementatie en het beheer van hun oplossingen.

Samenwerken met technische teams betekent dat we deze teams ondersteunen bij het integreren van deze Microsoft-diensten in hun infrastructuur. Hierbij kunnen we hen bijvoorbeeld helpen bij het implementeren van hun oplossing op RabbitMQ of IoT Central, of bij het integreren van gegevens van deze devices in Power BI voor analyse. Daarnaast kunnen we hen ondersteunen bij het beheren en beveiligen van deze devices, en hen adviseren over de meest effectieve manier om deze diensten in te zetten voor hun specifieke gebruik.

Op maat gesneden dienstverlening die past bij uw behoeften

Voor de beveiliging van de IoT-devices is het belangrijk om te bekijken welke exacte devices de klanten hebben en om een lijst te maken van deze devices. Vervolgens is het nodig om de beveiligingspraktijken te plannen en te testen voordat een beveiligingspakket wordt verkocht aan de klant. Het is ook belangrijk om op te letten dat het invoeren van IoT-technologie in het aanbod van de team, potentiële privacyproblemen met zich meebrengt. Daarom is het belangrijk om toegang tot persoonlijke informatie te beperken en alleen kritieke informatie voor de werking van het device te verzamelen.

Veel IoT-devices worden gebruikt om data te verzamelen en te volgen. Deze data moet op een manier worden opgeslagen en gebackupt. Als de team al dataopslag en -beheer verricht voor de klant, kan het een goed idee zijn om de verbonden devices ook in dit pakket op te nemen.

Er zijn verschillende populaire IoT-oplossingen die kunnen worden gebruikt voor dataopslag en -beheer, zoals RabbitMQ, Azure IoT Hub, Azure IoT Central en andere. Deze oplossingen kunnen worden ingezet om data te verzamelen en te analyseren, en om de management en beveiliging van IoT-devices te vergemakkelijken.

RabbitMQ is een opensource messaging-platform dat wordt gebruikt om toepassingen op verschillende servers uit te wisselen. Het is gebaseerd op het Advanced Message Queuing Protocol (AMQP) en biedt uitgebreide ondersteuning voor onder meer routing, gegevensopslag en replicatie. RabbitMQ is schaalbaar, betrouwbaar en eenvoudig te beheren en te integreren met andere systemen.

Azure IoT Hub is een cloudgebaseerde platform voor het beheren en communiceren met IoT-devices. Het biedt onder meer beveiligde communicatie, gegevensopslag en analyse en kan worden gebruikt in combinatie met andere Azure-diensten. Azure IoT Hub ondersteunt onder andere MQTT, HTTP en AMQP-protocollen voor communicatie tussen IoT-devices en de cloud.

Azure IoT Central is een all-in-one IoT-platform voor het beheren en bewaken van IoT-devices. Het is gericht op kleine en middelgrote bedrijven en biedt een gebruiksvriendelijke interface en automatische bewaking en managementfuncties. Azure IoT Central ondersteunt onder meer MQTT en HTTP voor communicatie tussen IoT-devices en de cloud.

Microsoft Power BI: dit is een business intelligence-platform waarmee gegevens van IoT-devices geanalyseerd kunnen worden. Het biedt real-time inzicht in gegevens, waarmee beslissingen genomen kunnen worden op basis van deze informatie.

Naast RabbitMQ en Azure IoT-platformen zijn er nog veel andere diensten die specifiek gericht zijn op IoT-implementaties, waaronder Mosquitto, Google Cloud IoT Core en IoT.js. Deze diensten bieden onder meer communicatie, gegevensopslag, analyse en beveiliging voor IoT-devices en kunnen worden gebruikt in combinatie met andere cloudgebaseerde platformen en services.

Benieuwd hoe Perrit uw organisatie kan helpen?

Gerelateerde artikelen