Optimaliseer uw Microsoft 365 Security!

Optimaliseer uw Microsoft 365 Security!

In een tijd waarin cyberdreigingen steeds groter worden, is de beveiliging van uw bedrijfsgegevens van groot belang. Microsoft 365 Business Premium biedt een uitgebreid pakket aan beveiligingsopties om uw gegevens optimaal te beschermen. De productiviteitssuite is waarschijnlijk de oplossing die de meeste toegevoegde waarde biedt voor kleine tot middelgrote bedrijven (MKB’s). Waar het voor sommige MKB-bedrijven ooit moeilijk was om een volledig extern of hybride personeelsbestand in te voeren, bieden Business Premium en zijn aanbod een reddingslijn in dit voortdurend veranderende en transformerende tijdperk van werken. Laten we eens kijken naar enkele van de beveiligingsfuncties die Business Premium zo’n aanwinst maken voor MKB bedrijven.

Ingebouwde beveiliging van Microsoft 365 Business Premium: versterk uw verdediging tegen cyberdreigingen

Microsoft 365 Business Premium biedt een uitgebreid pakket aan technische beveiligingsaspecten om uw bedrijfsgegevens optimaal te beschermen tegen cyberdreigingen. De oplossing biedt onder andere geavanceerde bescherming tegen malware en phishing, encryptie van gegevens en toegangsbeheer. Daarnaast biedt de oplossing ook de mogelijkheid om gegevens te verplaatsen naar de Microsoft Cloud, waarmee u uw gegevens op een veilige manier kunt opslaan en delen. Deze cloudgebaseerde oplossing biedt verbeterde, cloudgebaseerde zichtbaarheid van de digitale voetafdruk van uw bedrijf op verschillende apparaten, waardoor uw werknemers- en bedrijfsgegevens zo veilig mogelijk bewaard worden. Business Premium is gestructureerd rond drie belangrijke beveiligingsgebieden: bescherming tegen bedreigingen, gegevensbescherming en apparaatbeheer. Deze technische beveiligingsaspecten zorgen ervoor dat u gerust bent over de veiligheid van uw bedrijfsgegevens.

Een van de technische beveiligingsaspecten van Microsoft 365 Business Premium is de geavanceerde bescherming tegen malware en phishing. De oplossing biedt real-time bescherming tegen bekende en onbekende bedreigingen, waardoor uw bedrijfsgegevens beschermd zijn tegen de laatste cyberdreigingen. Daarnaast biedt de oplossing ook automatische updates voor de beveiligingssoftware, zodat u altijd beschermd bent tegen de nieuwste bedreigingen.

Een ander technisch beveiligingsaspect is encryptie van gegevens. Met Microsoft 365 Business Premium kunt u uw gegevens op een veilige manier opslaan en delen door gebruik te maken van geavanceerde encryptie-algoritmen. Dit betekent dat als iemand onbevoegd toegang krijgt tot uw gegevens, deze onleesbaar zijn.

Toegangsbeheer is ook een belangrijk technisch beveiligingsaspect van de oplossing. Met deze functie kunt u bepalen wie toegang heeft tot welke gegevens en hoe deze gegevens worden gebruikt. Dit helpt bij het beperken van onbevoegde toegang en het beschermen van uw bedrijfsgegevens.

Microsoft Intune is een belangrijk onderdeel van Microsoft 365 Business Premium als het gaat om modern werkplekbeheer. Het biedt een eenvoudige en efficiënte manier om werkplekken te beheren, ook wel “modern beheer” genoemd. Intune werkt nauw samen met Windows 10 Enterprise, maar ondersteunt ook Apple en Android apparaten. Dit maakt het ideaal voor het beheer van mobiele telefoons en tablets.

Intune bestaat uit twee onderdelen: Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM). Met MDM kunt u centraal software uitrollen, configuraties aanpassen en monitoren of de werkplekken voldoen aan het ICT-beleid van uw organisatie. MAM maakt het mogelijk om zakelijke data gescheiden te houden van privé-data, wat een perfecte optie is voor privé- en Bring Your Own Device (BYOD)-apparatuur.

In samenvatting, Microsoft 365 Business Premium biedt een uitgebreid pakket van technische beveiligingsaspecten, zoals geavanceerde bescherming tegen malware en phishing, encryptie van gegevens, toegangsbeheer, en de mogelijkheid om gegevens te verplaatsen naar de Microsoft Cloud. Deze technische aspecten helpen bij het beschermen van uw bedrijfsgegevens tegen cyberdreigingen en geven u de gemoedsrust dat uw gegevens veilig zijn.

Bescherming tegen bedreigingen
  • Advanced Threat Protection (ATP) – Advanced Threat Protection is een cloudgebaseerde e-mailfilterfunctie die AI gebruikt om bedrijven te beschermen tegen een reeks cyberbedreigingen. ATP Safe Links beschermt werknemers tegen kwaadaardig bijgesloten URL’s in e-mails of documenten, terwijl ATP Safe Attachments werknemers beschermt tegen malware en virussen die aan berichten of documenten zijn gekoppeld.
  • Multi-Factor Authentication (MFA) – Met de toestroom van miljoenen frauduleuze inlogpogingen elke dag op de cloudservices van Microsoft, is het implementeren van MFA snel een vereiste geworden om online zaken te doen. Microsoft 365 Business Premium is uitgerust met ingebouwde MFA die vereist dat werknemers een tweede vorm van authenticatie presenteren, zoals een verificatiecode of een fysieke token, om hun identiteit te bevestigen voordat ze toegang krijgen tot bronnen in hun cloud.
Gegevensbescherming

De gegevensbeschermingsfuncties van Business Premium helpen organisaties hun belangrijkste bedrijfsgegevens te beschermen en ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerd personeel er toegang toe heeft. Hoewel cyberverdediging de prioriteit heeft, zijn er een groot aantal extra voordelen van gegevensbescherming en controle.

  • Data loss prevention (DLP) – DLP-beleid helpt organisaties bij het identificeren en beschermen van bedrijfsgevoelige informatie, waaronder burgerservicenummers en creditcardnummers, evenals medische dossiers. U kunt een preventiebeleid voor gegevensverlies maken en implementeren dat is afgestemd op de beveiligingsbehoeften van uw organisatie. Dit beleid moet handmatig worden ingevoerd door beheerders.
  • Berichtversleuteling – De ingebouwde berichtversleuteling van Microsoft 365 Business Premium combineert versleuteling en toegangsrechten om ervoor te zorgen dat alleen beoogde ontvangers de inhoud van het bericht kunnen zien. Berichtencryptie is compatibel met e-maildiensten zoals Outlook, Yahoo, Gmail en meer.
  • Exchange Online Archiving – Microsoft 365 Business Premium is uitgerust met Exchange Online Archiving, een cloudgebaseerde oplossing voor archivering en gegevensherstel die compatibel is met Microsoft Exchange of Exchange Online. Deze functie ondersteunt organisaties bij uitdagingen op het gebied van archivering, naleving, regelgeving en eDiscovery door geavanceerde archiveringsmogelijkheden te bieden, waaronder bewaarplichten en gegevensredundantie. Bedrijven kunnen gebruikmaken van archivering om veilige cloudopslag voor de lange termijn te bieden die voldoet aan de wettelijke nalevingsvereisten.
Apparaatbeheer

Business Premium biedt apparaatbeheerfuncties waarmee beheerders de zichtbaarheid en controle hebben die nodig zijn om toegang te beperken of toe te kennen aan werknemers met ingeschreven apparaten. Op dezelfde manier, cyberdreigingen zijn een nachtmerriescenario, zelfs iets dat zo inconsequentieel maar vervelend is als een ontevreden werknemer, kan hoewel het een veel lagere dreiging is toch gevraalijk zijn, het is belangrijk om te beseffen dat datalekken overal vandaan kunnen komen en dat bedrijven zichzelf tegen iedereen moeten beschermen.

  • Beleid voor voorwaardelijke toegang – Bedrijven kunnen beleid voor voorwaardelijke toegang gebruiken om toegangsbeperkingen te specificeren op basis van verschillende factoren. Deze factoren omvatten het tijdstip van de dag, het apparaattype, de locatie en meer.
  • Mobile Device Management (MDM) – Organisaties kunnen beleid voor persoonlijke apparaten maken en beheren om gegevensverlies te voorkomen en mobiele apparaten van werknemers te beheren. Beheerders kunnen een apparaat resetten naar de fabrieksinstellingen voor distributie naar een nieuwe medewerker. Beheerders kunnen ook op afstand verloren of gestolen apparaten wissen om alle gevoelige bedrijfsgegevens te verwijderen. Met complianceprofielen kunnen bedrijven beveiligingsinstellingen afdwingen, zoals een pincodevereiste op een apparaat dat toegang heeft tot bedrijfsgegevens.
  • BitLocker-encryptie– Een extra beveiligingslaag met behulp van een Trusted Platform Module (TPM-chip) om gegevens op een apparaat te coderen. Zonder de aanwezige BitLocker-sleutel zijn de gegevens onleesbaar voor een derde partij.
  • Automatische updates – Houd apparaten van medewerkers up-to-date over beveiligingsfuncties en updates. Configureer automatische updates volgens een vast schema.

Deze kerngebieden van Microsoft 365 Business Premium komen samen om een georganiseerde en inclusieve verdediging tegen cyberbedreigingen te vormen die de beveiligingshouding van bedrijven versterkt en gevoelige gegevens beschermt tegen online bedreigingen en ongeoorloofde toegang. Wilt u meer weten over Bussiness Premium of wilt u starten met Microsoft 365? Neem contact met ons op en wij zullen u proberen zo goed mogelijk verder te helpen in het optimaliseren van uw IT-infrastrcuctuur.

Full service support nodig?

Perrit levert met Perrit Business Comfort een turnkey service inclusief pro-actief beheer op basis van Intune en Microsoft 365 Business Premium.

Gerelateerde artikelen