Mijn werkplek controleren op virussen met Microsoft Defender Antivirus Offline Scan

Mijn werkplek controleren op virussen met Microsoft Defender Antivirus Offline Scan

Picture of Henk Kok

Henk Kok

In deze handleiding laten we u zien hoe u uw werkplek kunt controleren op virussen met behulp van Microsoft Defender Antivirus Offline Scan. Dit is een krachtig hulpprogramma dat u kunt gebruiken om uw computer te scannen voordat uw besturingssysteem is gestart. We geven stapsgewijze instructies hoe u de tool kunt gebruiken en hoe u de scanresultaten kunt bekijken in Windows 10 en 11. Dit is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw werkplek veilig is en dat er geen virussen of malware op uw pc aanwezig zijn.

Als u regelmatig werkt op uw computer, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw werkplek vrij is van virussen en malware. Een van de manieren om dit te doen is door gebruik te maken van Microsoft Defender Antivirus Offline Scan. Dit is een krachtig hulpprogramma dat u kunt gebruiken om uw computer te scannen voordat uw besturingssysteem is gestart. In deze blogpost laten we u zien hoe u Microsoft Defender Offline kunt gebruiken om uw werkplek te controleren op virussen.

Wanneer moet u Microsoft Defender Offline gebruiken? U kunt Microsoft Defender Offline gebruiken als:

 • Windows-beveiliging (ook wel Windows Defender Security Center genoemd in eerdere versies van Windows) detecteert rootkits of andere zeer permanente malware op uw pc en raadt u aan Microsoft Defender Offline te gebruiken.
 • U vermoedt dat er mogelijk malware op uw pc wordt verborgen, maar uw beveiligingssoftware detecteert niets.

Hoe kunt u Microsoft Defender Offline gebruiken? Om Microsoft Defender Offline te gebruiken, moet u de volgende stappen volgen:

 1. Sla alle geopende bestanden op en sluit alle apps en programma’s.
 2. Selecteer Start en selecteer vervolgens Instellingen  > Update & Security  > Windows-beveiliging > Virus & Threat Protection.
 3. Op het scherm Virus- en bedreigingsbeveiliging voert u een van de volgende handelingen uit:
 • In een bijgewerkte versie van Windows 10 of Windows 11: selecteer Scanopties onder Huidige bedreigingen.
 • In oudere versies van Windows 10: selecteer Onder Threat-geschiedenisde optie Een nieuwe geavanceerde scan uitvoeren.
 1. Selecteer Microsoft Defender Offline-scan en selecteer vervolgens Nu scannen.
 1. Het dialoogvenster Scanopties met Microsoft Defender Offline scan geselecteerd.
 2. U krijgt een melding te zien dat u wordt afgemeld bij Windows. Als dit gelukt is, moet uw pc opnieuw worden opgestart. Windows Defender Offline wordt geladen en er wordt een snelle scan van uw pc uitgevoerd in de herstelomgeving. De scan duurt meestal ongeveer 15 minuten. Hierna wordt uw pc automatisch opnieuw opgestart.

Waar kunt u de scanresultaten vinden? De scanresultaten van Microsoft Defender Offline kunt u vinden door de volgende stappen te volgen:

 1. Selecteer de Startknop en selecteer vervolgens Instellingen  > Bijwerken en beveiliging  > Windows-beveiliging  > Virus- en bedreigingsbeveiliging
 2. Selecteer op het scherm Virus & bedreigingsbeveiliging in Windows 10 onder Huidige bedreigingende optie Scanopties en selecteer vervolgens Beveiligingsgeschiedenis (in eerdere versies van Windows kan bedreigingsgeschiedenis worden weergegeven).

Het is belangrijk om te weten dat Microsoft Defender Offline alleen beschikbaar is voor gebruikers van Windows 10. Als u een andere versie van Windows gebruikt, kunt u een andere antivirussoftware gebruiken. Bovendien moet u administratorrechten hebben op de pc waarop u Microsoft Defender Offline wilt uitvoeren. Als er een stopfout optreedt tijdens de scan, start u het apparaat opnieuw op en probeert u opnieuw een Microsoft Defender Offline scan uit te voeren. Als de fout opnieuw optreedt, neemt u contact op met Microsoft Ondersteuning.

Door regelmatig gebruik te maken van Microsoft Defender Offline, kunt u uw werkplek veilig houden door virussen en malware te detecteren en te verwijderen. Dit is een krachtige tool die u kunt gebruiken om uw computer te controleren en ervoor te zorgen dat uw werkplek veilig is.

Gerelateerde artikelen