Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten
Vul hier uw email adres in. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord.

Beschrijving van de inhoud van de software-updatepakketten voor Windows XP Service Pack 2 en Windows Server 2003

Gepost op 30-10-2006 - Overige Windows Versies - 0 reacties


De informatie in dit artikel is van toepassing op:

 • Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 Enterprise Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003 64-bit Enterprise Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition for 64-Bit Itanium-Based Systems
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows XP Professional 64-Bit Edition (Itanium) 2003
 • Microsoft Windows XP Service Pack 2
 • Microsoft Windows XP Service Pack 2
 • Microsoft Windows XP Service Pack 2
 • Microsoft Windows XP Service Pack 2

Samenvatting

In dit artikel wordt beschreven waarom software-updates voor een of meer producten in de sectie 'Van toepassing op' twee of meer kopieën van dezelfde bestanden bevatten. Het gaat hierbij om de volgende software-updates:
 • beveiligingsupdates
 • essentiële updates
 • updates
 • updatepakketten
 • stuurprogramma's
 • featurepacks
In dit artikel wordt tevens beschreven hoe u kunt bepalen welke bestanden geschikt zijn voor een bepaalde computer.

Meer informatie

Microsoft maakt software-updates voor de producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op' in twee verschillende ontwikkelomgevingen. Software-updates waarmee algemene kritieke problemen, zoals beveiligingsproblemen, worden opgelost en die Microsoft op grote schaal beschikbaar stelt, worden ook wel GDR's (General Distribution Releases) genoemd. Het gaat hierbij om de volgende software-updates:
 • beveiligingsupdates
 • essentiële updates
 • updates
 • updatepakketten
 • stuurprogramma's
 • featurepacks
Deze software-updates worden gemaakt in een geheel andere ontwikkelomgeving dan hotfixes. Hotfixes worden gedistribueerd door Microsoft Product Support Services voor een probleem bij een specifieke klant. Hotfixes worden snel geproduceerd om onmiddellijke hulp te kunnen bieden aan specifieke klanten van Microsoft. Daarom worden hotfixes mogelijk niet net zo grondig getest als beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks. Microsoft onderhoudt verschillende ontwikkelomgevingen om beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks te isoleren van hotfixes en de doorlopende ontwikkelwerkzaamheden die Microsoft verricht voor de opeenvolgende servicepacks. Deze procedure beperkt de risico's voor klanten tot een minimum, doordat zij zo alleen de correcties hoeven te installeren die zijn bedoeld voor grootschalig optredende kritieke problemen, zoals beveiligingsproblemen, en die geen hotfixbestanden bevatten.

Beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks voor de producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op' bevatten twee of meer kopieën van dezelfde bestanden om deze twee ontwikkelomgevingen te ondersteunen voor elk 'ijkpunt' in de versiecyclus van het product. Er is een ijkpunt voor de oorspronkelijke versie van het product en voor elk servicepack (SPx). GDR- en hotfixkopieën van dezelfde bestanden worden in verschillende mappen in het software-updatepakket geplaatst voor elk ijkpunt in de versiecyclus van het product. Bijvoorbeeld voordat Service Pack 1 (SP1) is uitgebracht, bevatten beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks voor Windows Server 2003 twee kopieën van dezelfde bestanden in de mappen RTMGDR en RTMQFE. Nadat SP1 is uitgebracht, bevatten beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks van Windows Server 2003 kopieën van dezelfde bestanden in de mappen RTMGDR en RTMQFE en in de mappen SP1GDR en SP1QFE. Bestanden in de <ijkpunt>GDR-mappen bevatten alleen correcties van GDR-klasse. Bestanden in de <ijkpunt>QFE-mappen zijn cumulatief en bevatten zowel de correctie van de GDR-klasse als alle eerdere hotfixes die gevolgen hebben voor de ingesloten binairies. Aangezien Microsoft ondersteuning biedt voor het laatste en het op een na laatste servicepack (N en N-1), kunnen beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks maximaal zes versies van dezelfde bestanden bevatten.

Wanneer u een beveiligingsupdate, essentiële update, update, updatepakket, stuurprogramma of featurepack installeert, controleert het installatieprogramma van het pakket (Update.exe) of uw bestaande bestanden van de oorspronkelijke versie (RTM), SPx of de GDR- of de hotfixomgeving zijn. Als alle bestanden die op uw computer worden bijgewerkt van de oorspronkelijke versie, SPx of de GDR-omgeving zijn (als u niet eerder een hotfix hebt geïnstalleerd om een van deze bestanden bij te werken sinds het laatste ijkpunt is vastgesteld), installeert Update.exe de bestanden van de betreffende GDR-map op uw computer. Als een of meer van de bestanden die worden bijgewerkt op uw computer van de hotfixomgeving zijn (als u eerder een hotfix hebt geïnstalleerd om een van de bestanden bij te werken sinds het laatste ijkpunt is vastgesteld), installeert Update.exe de bestanden uit de betreffende QFE-map op uw computer.

Als u wilt bepalen of een bestand op uw computer van de GDR- of de hotfixomgeving is, gaat u als volgt te werk:
 1. Klik op Start, wijs Zoeken aan en klik op Naar bestanden of mappen. U kunt ook achtereenvolgens op Start en Zoeken klikken.
 2. Typ de bestandsnaam in het vak De volledige of gedeeltelijke bestandsnaam en klik op Zoeken..
 3. Klik in de lijst met zoekresultaten met de rechtermuisknop op het bestand en klik op Eigenschappen.
 4. Open het tabblad Versie en klik op Bestandsversie in het gebied Overige versie-informatie.
In de volgende tabellen worden de mogelijke notaties voor de bestandsversie vermeld:

Windows Server 2003
srv03_rtm.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand van de oorspronkelijke versie van het product is en nog niet is bijgewerkt door een beveiligingsupdate, essentiële update, update, updatepakket, stuurprogramma, featurepack of hotfix. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een GDR-versie.
srv03_gdr.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand afkomstig is van een beveiligingsupdate, essentiële update, update, updatepakket, stuurprogramma of featurepack en niet is bijgewerkt door een hotfix. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een GDR-versie.
srv03_spx.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand van SPx is en nog niet is bijgewerkt door een beveiligingsupdate, essentiële update, update, updatepakket, stuurprogramma, featurepack of hotfix. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een GDR-versie.
srv03_qfe.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand afkomstig is van een hotfix. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een hotfixversie die ook de GDR-correctie bevat.
Windows XP SP2
xpclient.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand van de oorspronkelijke versie van het product is en nog niet is bijgewerkt door een beveiligingsupdate, essentiële update, update, updatepakket, stuurprogramma, featurepack of hotfix. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een GDR-versie.
xpsp_spx_gdr.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand afkomstig is van een beveiligingsupdate, essentiële update, update, updatepakket, stuurprogramma of featurepack en niet is bijgewerkt door een hotfix. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een GDR-versie.
xpspx.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand afkomstig is van een hotfix. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een hotfixversie die ook de GDR-correctie bevat.
xpspxrtm.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand van SPx is en nog niet is bijgewerkt door een beveiligingsupdate, essentiële update, update, updatepakket, stuurprogramma, featurepack of hotfix. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een GDR-versie.
xpclnt_qfe.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand afkomstig is van een hotfix. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een hotfixversie die ook de GDR-correctie bevat.
xpsp.mmmmmm-nnnnDeze notatie geeft aan dat het bestand afkomstig is van een hotfix die is uitgebracht vöör SP3. Voor de installatie van dit bestand is SP2 vereist. Bij beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks wordt het bestand vervangen door een hotfixversie die ook de GDR-correctie bevat.

Bij installatie de standaardvertakking naar QFE afdwingen

De schakeloptie /B is een optie die wordt gebruikt als onderdeel van een interne vertakkingsinstallatiebewerking van Update.exe. De schakeloptie wijzigt de standaardvertakking die wordt gebruikt voor de installatie van een vertakkingspakket. Alle GDR-pakketten zijn zo gemaakt dat de GDR-binaries de standaardbinaries zijn die op het systeem worden geïnstalleerd. Het installatieprogramma gebruikt de schakeloptie /B om aan te geven dat moet worden overgeschakeld naar de QFE-vertakking.

De schakeloptie /B dwingt het installatieprogramma niet een pakket op een bepaalde vertakking te installeren. De schakeloptie wijzigt alleen de vertakking waar het programma begint met de evaluatie van de vertakking vanwaar moet worden geïnstalleerd. Het programma installeert de meest geschikte versie van de binaries die op het systeem beschikbaar zijn. Stel dat u een systeem hebt met QFE-bits die een GDR-pakket dat u installeert, overlappen. Als u het pakket installeert met de schakeloptie /b:RTMGDR, krijgt u toch de binaries van de QFE-vertakking. De QFE-vertakking is meestal de hoogste vertakking. Wanneer u het pakket installeert met de schakeloptie /b:RTMQFE wordt u om die reden meestal naar de QFE-vertakking gedwongen.

Opmerking Achter de schakeloptie /b moet de naam van de vertakking worden opgegeven zoals die in het pakket zelf voorkomt. De tekst heeft de volgende indeling:
 • Windows XP
  ijkpunt QFE WindowsXp-KB826939-x86-ENU.exe /b:SP2QFE
 • Windows Server 2003
  ijkpunt QFE WindowsServer2003-KB826939-x86-ENU.exe /b:RTMQFE
In de volgende tabel wordt een overzicht gegeven van de manier waarop de standaardvertakking die u selecteert, het gedrag van het installatieprogramma verandert afhankelijk van de systeemstatus.
Te installeren pakketGDR (n)GDR (n-1) QFE (n)QFE (n-1)
GDR (n)GDR(n) geïnstalleerdGDR(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerd
GDR (n) /b:ijkpunt QFEQFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerd
GDR (n-1)GDR(n) geïnstalleerdGDR (n-1) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE (n-1) geïnstalleerd
GDR (n-1) /b:ijkpunt QFEQFE(n) geïnstalleerdQFE (n-1) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE (n-1) geïnstalleerd
QFE (n)QFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerd
QFE (n) /b:ijkpunt GDRQFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerd
QFE (n-1)QFE(n) geïnstalleerdQFE (n-1) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE (n-1) geïnstalleerd
QFE (n-1) /b:ijkpunt GDRQFE(n) geïnstalleerdQFE (n-1) geïnstalleerdQFE(n) geïnstalleerdQFE (n-1) geïnstalleerd
Waarschuwing U kunt de schakeloptie /b niet gebruiken om de GDR-vertakking van een pakket te installeren als er al een geïnstalleerd QFE-pakket is dat overlappende binaries bevat.

Opmerkingen
 • Correcties van de GDR-klasse zijn opgenomen in hotfixbestanden, maar hotfixes zijn niet opgenomen in GDR-versiebestanden.
 • De GDR- en hotfixversies van een bepaald bestand in een beveiligingsupdate, essentiële update, update, updatepakket, stuurprogramma of featurepack hebben meestal dezelfde versienummers. Als de versienummers verschillen, heeft het hotfixbestand een later versienummer. Dit geeft aan dat het hotfixbestand een hotfix bevat die is gemaakt na de correctie van de GDR-klasse.
 • GDR-versiebestanden worden geïnstalleerd in een van de volgende situaties:
  • De bestanden op uw computer zijn de oorspronkelijke versies (srv03_rtm.mmmmmm-nnnn of xpclient.mmmmmm-nnnn).
  • De bestanden op de computer zijn servicepackversies (srv03_spx.mmmmmm-nnnn of xpspx.mmmmmm-nnnn).
  • De bestanden op de computer zijn GDR-versies (srv03_gdr.mmmmmm-nnnn of xpsp_spx_gdr.mmmmmm-nnnn).
 • Wanneer een beveiligingsupdate, essentiële update, update, updatepakket, stuurprogramma of featurepack GDR-versiebestanden installeert, worden de hotfixbestanden ook gekopieerd naar de map %windir%\$hf_mig$. Dit ondersteunt migratie naar de juiste bestanden als u later hotfixes of servicepacks installeert die eerdere versies van deze bestanden bevatten. Kijk eens naar het volgende scenario:
  1. U past een beveiligingsupdate toe die een GDR-versie van Bestand.dll met versienummer 5.2.3790.1000 installeert en die een hotfixversie van Bestand.dll met versienummer 5.2.3790.1000 kopieert naar de map %windir%\$hf_mig$.
  2. U past een hotfix toe die een hotfixversie bevat van Bestand.dll met versienummer 5.2.3790.0000.
  In dit scenario wordt bij de hotfixinstallatie in stap 2 de hotfixversie van Bestand.dll (versienummer 5.2.3790.1000) van de map %windir%\$hf_mig$ geïnstalleerd en niet de hotfixversie van Bestand.dll (versienummer 5.2.3790.0000) uit het hotfixpakket.
 • Hotfixbestanden worden alleen geïnstalleerd wanneer de bestanden op uw computer hotfixversies zijn (srv03_qfe.mmmmmm-nnnn, xpsp.mmmmmm-nnnn of xpclnt_qfe.mmmmmm-nnnn) of afhankelijk zijn van andere hotfixversiebestanden.
 • Hotfixpakketten voor Windows Server 2003 bevatten alleen bestanden met 'QFE'-bestandsversies.
 • Als u geen hotfix hebt geïnstalleerd om bestanden bij te werken sinds het laatste ijkpunt is vastgesteld voor die bestanden, wordt met beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks de GDR-versie van die bestanden geïnstalleerd.
 • Wanneer u een Windows-servicepack installeert, worden alle bestanden die worden bijgewerkt met het servicepack bijgewerkt naar het 'ijkpunt' voor dat servicepack. Daarom zullen beveiligingsupdates, essentiële updates, updates, updatepakketten, stuurprogramma's en featurepacks vervolgens de servicepackbestanden vervangen door de GDR-versies totdat u een hotfix installeert.
 • Alle updates van de Windows Server 2003-software en van Windows XP SP2 en latere software bevatten zowel QFE- als GDR-bestanden.

Referenties


Klik voor meer informatie over software-updates voor Windows XP op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:

328848Beschrijving van dual-modus updates voor Windows XP


Klik op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie:

824684Beschrijving van de standaardterminologie die wordt gebruikt om software-updates van Microsoft te beschrijven


PrintPrint RSS reactiesRSS reacties BookmarkBookmark

Gekoppelde tags

64-bit, Beveiligingsupdate, DLL, Fix, Procedure, Service Pack, Small Business Server, Tabel, Update, Windows Server 2003, Windows XP

Reacties
Nog geen reacties geplaatst.

Winkelmandje

Het winkelmandje is leeg

Inloggen
Als u hierboven op de knop 'bestellen' klikt krijgt u een overzicht van de door uw gewenste producten. Indien het overzicht compleet en correct is kunt via de wizard de verdere gegevens invullen en uw bestelling afronden. In het bestelproces kunt u altijd op 'vorige' drukken om terug te gaan in het proces. Bij Perrit staan vertrouwen, privacy en veiligheid op de eerste plaats, wij zullen uw gegevens dan ook met uiterste zorgvuldigheid behandelen en nooit doorgeven aan derden.

Perrit.nl Sherwood Rangers 29 Hengelo

Perrit.nl telefoon: +31 74 750 12 20

Kenniscentrum - Beschrijving van de inhoud van de software-updatepakketten voor Windows XP Service Pack 2 en Windows Server 2003
Perrit Kenniscentrum - Beschrijving van de inhoud van de software-updatepakketten voor Windows XP Service Pack 2 en Windows Server 2003