Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten
Vul hier uw email adres in. U ontvangt dan een nieuw wachtwoord.

Overzicht van Microsoft Configuration Capture Utility (MPS_REPORTS)

Gepost op 02-02-2007 - Overige Windows Versies - 0 reacties


De informatie in dit artikel is van toepassing op:

 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows® 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Enterprise Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0, Terminal Server Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition

Samenvatting

In dit artikel wordt het hulpprogramma Microsoft Configuration Capture Utility (MPS_REPORTS) beschreven. In het artikel komen de volgende onderwerpen aan bod: de systeemvereisten voor het uitvoeren van MPS_REPORTS, de speciale uitvoeringen van MPS_REPORTS, de URL waar u het hulpprogramma kunt downloaden en enkele bekende problemen.

Terug naar begin

Overzicht

MPS_REPORTS is een gecomprimeerd softwarepakket met een of meer scripts en andere hulpprogramma's waarmee u essentiële systeemgegevens, diagnosegegevens en configuratiegegevens van uw computer kunt vastleggen. Gebruik MPS_REPORTS wanneer u configuratie- en logboekgegevens van uw computer wilt verzamelen om deze te kunnen overleggen aan een medewerker van Microsoft Product Support Services. MPS_REPORTS wordt ondersteund op computers met een van de volgende besturingssystemen:
 • Windows Server 2003
 • Windows XP
 • Windows 2000
 • Windows NT 4.0
MPS_REPORTS wordt niet ondersteund door Windows Millennium Edition (ME) of versies van Windows 98 of eerder.

Terug naar begin

Systeemvereisten

MPS_REPORTS kan alleen worden uitgevoerd als de computer voldoet aan de volgende vereisten:
 • Windows Server 2003, Windows XP, Windows 2000 of Windows NT 4.0 is geïnstalleerd.
 • Er is ongeveer 100 MB schijfruimte beschikbaar.

  Er is maximaal ongeveer 5 MB schijfruimte nodig voor het hulpprogramma en de rapportageprogramma's. Daarnaast is er minimaal 10 MB schijfruimte nodig op het moment van uitvoeren van het hulpprogramma. Deze schijfruimte hangt samen met de grootte van de gebeurtenislogboekbestanden. Hoe groter de gebeurtenislogboekbestanden, hoe meer schijfruimte er nodig is (tot maximaal zo'n 200 MB).
 • U bent als beheerder of als lid van de groep Administrators aangemeld op de computer.
Terug naar begin

Speciale uitvoeringen

Er zijn voor verschillende scenario's verschillende uitvoeringen van MPS_REPORTS beschikbaar. Elke uitvoering is afgestemd op het vastleggen van gegevens en het uitvoeren van acties die relevant zijn voor het desbetreffende scenario. Hieronder staan de diverse speciale uitvoeringen van het hulpprogramma MPS_REPORTS die momenteel beschikbaar zijn. Per uitvoering wordt kort het scenario beschreven waarvoor de uitvoering bedoeld is.
 • Alliance (Mpsrpt_alliance.exe): een uitvoering van het hulpprogramma voor algemene doeleinden, waarmee een gevarieerde hoeveelheid configuratiegegevens kan worden vastgelegd.

  Opmerking De uitvoering Alliance bevat nu een versie voor x64-computers.
 • Cluster (Mpsrpt_cluster.exe): een uitvoering waarmee gegevens worden vastgelegd die relevant zijn voor problemen met de Cluster-service van Windows.
 • DirSvc (Mpsrpt_dirsvc.exe): een uitvoering waarmee gegevens worden vastgelegd die relevant zijn voor problemen met Directory Services.
 • Network (Mpsrpt_network.exe): een uitvoering waarmee gegevens worden vastgelegd die relevant zijn voor netwerkproblemen.
 • SetupPerf (Mpsrpt_setupperf.exe): een uitvoering waarmee gegevens worden vastgelegd die relevant zijn voor configuratie- en prestatieproblemen.
 • SUS (Mpsrpt_sus.exe): een uitvoering waarmee gegevens worden vastgelegd die relevant zijn voor problemen met Software Update Services.
 • SQL (Mpsrpt_sql.exe): een uitvoering waarmee gegevens worden vastgelegd die relevant zijn voor SQL.
 • MDAC (Mpsrpt_mdac.exe): een uitvoering waarmee gegevens worden vastgelegd die relevant zijn voor MDAC.
 • Exchange (Mpsrpt_exchange.exe): een uitvoering waarmee gegevens worden vastgelegd die relevant zijn voor Microsoft Exchange.
Belangrijk MPS_REPORTS voert geen wijzigingen door in het register of op andere locaties op de computer.

Elke uitvoering van het hulpprogramma wordt toegelicht in een Readme-bestand (Mpsrpt_uitvoering_readme.txt). Raadpleeg het Readme-bestand bij de uitvoering van het hulpprogramma waarvan u gebruikmaakt als u meer wilt weten over de specifieke acties die elk programma uitvoert, inclusief de bestanden en mappen die door het hulpprogramma worden gegenereerd.

Het verzamelen van gegevens door MPS_REPORTS neemt minimaal 10 minuten in beslag. Hoewel voor het proces uiteraard processortijd nodig is, heeft dit meestal geen zichtbare gevolgen voor de systeemprestaties. Als u het hulpprogramma uitvoert op een computer in een productieomgeving, kunt u dit voor de zekerheid het beste buiten kantooruren doen.

Start het hulpprogramma door te dubbelklikken op MPSRPT_uitvoering.exe en Yes te kiezen in het venster met de gebruiksrechtovereenkomst (EULA). Er verschijnt een opdrachtpromptvenster waarin de voortgang van de bewerking kan worden gevolgd. Bovendien wordt Kladblok geopend met daarin het bijbehorende Readme-bestand.

De titelbalk van het opdrachtpromptvenster toont de naam en het versienummer van de uitvoering van MPS_REPORTS die u hebt gestart. Deze informatie staat ook in het bestand computernaam_Progress.txt, dat deel uitmaakt van het uitvoerbestand (een gecomprimeerd CAB-bestand) dat wordt gegenereerd door MPS_REPORTS. Als u niet zeker weet of u in het bezit bent van de laatste versie van MPS_REPORTS, verwijdert u de versie die u hebt en gaat u naar de Microsoft-website die wordt vermeld in de sectie MPS_REPORTS downloaden om de laatste versie van het hulpprogramma te downloaden.

Terug naar begin

MPS_REPORTS downloaden

Ga naar de volgende Microsoft-website om MPS_REPORTS te downloaden:

De feitelijke grootte van het hulpprogramma is afhankelijk van de uitvoering die u hebt. Alle uitvoeringen van het hulpprogramma zijn echter maximaal 1 MB groot en passen dus op een diskette.

MPS_REPORTS wordt zonder ondersteuning beschikbaar gesteld aan klanten om gegevens te kunnen verzamelen die van pas komen bij het oplossen van problemen. Dit hulpprogramma wordt meestal gebruikt op verzoek van de medewerker die een gemeld probleem in behandeling heeft. Eventuele problemen met MPS_REPORTS kunt u bespreken met de medewerker van Microsoft Product Support Services die u helpt bij het oplossen van het gemelde incident.

Ga naar de volgende Microsoft-website om een bijgewerkte lijst te downloaden met de diverse uitvoeringen van MPS_REPORTS: Terug naar begin

Bekende problemen

Foutberichten met gebeurtenis-id 1 in het gebeurtenislogboek

 • Wanneer u probeert een van de bijgeleverde scripts uit te voeren, wordt het volgende foutbericht toegevoegd aan het gebeurtenislogboek:
  Type: Fout
  Bron: WSH
  Categorie: Geen
  Gebeurtenis-id: 1
  Beschrijving: ISAInfo versie 1.9.5
  U voorkomt dat dit bericht wordt opgeslagen in het logboek door het script uit te voeren op een server waarop een versie van Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server is geïnstalleerd en wordt uitgevoerd.
 • Wanneer u probeert MPS_REPORTS te installeren op een computer zonder een versie van Microsoft ISA Server, wordt het volgende foutbericht opgeslagen in het gebeurtenislogboek:
  Type: Fout
  Bron: WSH
  Categorie: Geen
  Gebeurtenis-id: 1
  Beschrijving: ISAInfo versie 1.9.5
  U voorkomt dat dit bericht wordt opgeslagen in het logboek door MPS_REPORTS te installeren op een server waarop een versie van Microsoft ISA Server is geïnstalleerd en wordt uitgevoerd.

Onterecht virusrapport bij het verzenden van het MPS_REPORTS-uitvoerbestand vanaf een Hotmail-account

Wanneer u het uitvoerbestand (CAB-bestand) van MPS_REPORTS als bijlage toevoegt aan een e-mail en het bericht vervolgens met een Hotmail-account vanuit een webbrowser verstuurt, kan de antivirusfunctie van Hotmail melden dat de bijlage is geïnfecteerd met een virus. Het volgende bericht wordt weergegeven:
Hotmail heeft een virus ontdekt in het bestand dat je als bijlage aan het bericht probeert toe te voegen. Bestanden met virussen kunnen niet als bijlage worden toegevoegd. Meld je aan bij een van onze MSN-internetservices om bestanden door Hotmail virusvrij te laten maken voordat je ze verzendt. Het bericht wordt opgeslagen in de map Concept.

Opmerking: Niet alle besmette bestanden kunnen virusvrij worden gemaakt.
Dit probleem treedt op als u een Hotmail-account opent in een webbrowser, op Opstellen klikt om een bericht te maken en vervolgens het uitvoerbestand van MPS_REPORTS als bijlage toevoegt aan het bericht. Het probleem doet zich niet voor als u een e-mailclient, zoals Microsoft Outlook of Microsoft Outlook Express, gebruikt om een bericht te verzenden met het CAB-bestand als bijlage.

Het uitvoerbestand van MPS_REPORTS zal onder normale omstandigheden niet besmet zijn met een virus. De uitvoerbestanden van MPS_REPORTS bestaan namelijk uit tekst- of logboekbestanden en bevatten geen uitvoerbare code. De afdeling Support van Hotmail is op de hoogte van dit probleem, maar heeft nog geen oplossing gevonden.


U kunt dit probleem voorkomen door het bericht niet met een Hotmail-account in een webbrowser op te stellen en te verzenden. Gebruik in plaats daarvan een e-mailclient, zoals Outlook of Outlook Express.

Cluster-uitvoering (Mpsrpt_cluster.exe) versie 7.2 werkt niet goed

Versie 7.2 van de Cluster-uitvoering van het hulpprogramma (Mpsrpt_cluster.exe) werkt niet goed als Services for Unix (SFU) is geïnstalleerd op de knooppunten. Dit probleem treedt op omdat er een conflict is tussen de SFU-versie en de Windows-versie van Find.exe.

U kunt controleren of er een conflict bestaat met Find.exe door path te typen bij een opdrachtprompt en op Enter te drukken. De uitvoer van de opdracht ziet er ongeveer als volgt uit:

%ProgramFiles%\SFU\Common;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS

Aangezien het SFU-pad voorafgaat aan het Windows-pad, wordt de SFU-versie van Find.exe het eerste gevonden. De SFU-versie van Find.exe verschilt van de Windows-versie van Find.exe en is niet compatibel met de Cluster-uitvoering van MPS_REPORTS.

Ga als volgt te werk voor een tijdelijke oplossing van dit probleem:
 1. Typ path=C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS bij de opdrachtprompt en druk op Enter.

  Met deze opdracht wordt alleen voor deze CMD-sessie het pad gewijzigd. In alle andere CMD-sessies, en Windows-sessies, wordt nog steeds het oorspronkelijke pad gebruikt.
 2. Controleer of het pad is aangepast. Hiertoe typt u: path en drukt u op Enter. De uitvoer ziet er ongeveer zo uit:

  PATH=C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS

 3. Sluit de CMD-sessie niet af. Start de Cluster-uitvoering van MPS_REPORTS vanaf de opdrachtprompt. U doet dit door mpsrpt_cluster.exe te typen en op Enter te drukken.

  Opmerking U moet de Cluster-uitvoering van MPS_REPORTS starten vanaf de opdrachtprompt omdat het nieuwe pad alleen geldt voor de huidige CMD-sessie.
 4. Nadat Mpsrpt_cluster.exe is voltooid, sluit u de opdrachtprompt af door exit te typen en op Enter te drukken.
Terug naar begin

Verwijzingen

Als u meer informatie wilt over MPS_REPORTS, gaat u naar de volgende Microsoft-website: Terug naar begin

PrintPrint RSS reactiesRSS reacties BookmarkBookmark

Gekoppelde tags

32-bit, Download, Exchange, Foutbericht, ISA, MSN, Outlook, Outlook Express, Small Business Server, SQL, Update, Virus, Windows 2000, Windows 98, Windows ME, Windows NT, Windows Server 2003, Windows XP, Works, x64

Reacties
Nog geen reacties geplaatst.

Winkelmandje

Het winkelmandje is leeg

Inloggen
Als u hierboven op de knop 'bestellen' klikt krijgt u een overzicht van de door uw gewenste producten. Indien het overzicht compleet en correct is kunt via de wizard de verdere gegevens invullen en uw bestelling afronden. In het bestelproces kunt u altijd op 'vorige' drukken om terug te gaan in het proces. Bij Perrit staan vertrouwen, privacy en veiligheid op de eerste plaats, wij zullen uw gegevens dan ook met uiterste zorgvuldigheid behandelen en nooit doorgeven aan derden.

Perrit.nl Sherwood Rangers 29 Hengelo

Perrit.nl telefoon: +31 74 750 12 20

Kenniscentrum - Overzicht van Microsoft Configuration Capture Utility (MPS_REPORTS)
Perrit Kenniscentrum - Overzicht van Microsoft Configuration Capture Utility (MPS_REPORTS)